خدمات اجتماعی و محرومیت‌زدایی مساجد تا زمانی که نیاز باشد، ادامه دارد/کمک ۴۵ میلیارد ریالی مسجدی‌ها به محرومان

خدمات اجتماعی و محرومیت‌زدایی مساجد تا زمانی که نیاز باشد، ادامه دارد/کمک ۴۵ میلیارد ریالی مسجدی‌ها به محرومان

تاریخ انتشار : ۴ خرداد ۱۳۹۹
حجت‌الاسلام ذاکر با بیان‌‌اینکه بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر کمک‌رسانی به مستمندان، خدمات اجتماعی مساجد به محرومان با همت بیشتری انجام شد، گفت: محرومیت‌زدایی مساجد تا زمانی که لازم باشد، استمرار دارد.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان،اگرچه با شیوع ویروس کرونا نمازهای جماعت مساجد تعطیل شد،اما خدمات اجتماعی مساجد رونق چشمگیری داشته است از تهیه و تولید ماسک و دستکش تا تهیه بسته های ارزاق برای نیازمندان بخشی از خدمات مساجد در این مدت بوده است به منظور تشریح فعالیت های مساجد در مهار بحران کرونا، رزمایش مواسات، همدلی مومنانه و فعالیت فرهنگی مساجد در فضای مجازی گفت و گویی با حجت الاسلام «حجت الله ذاکر»، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد ترتیب داده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

 

به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی نمازهای جماعت مساجد، برنامه های فرهنگی و مذهبی مساجد در بستر فضای مجازی انجام گرفت، محور فعالیت های مساجد بعد از بازگشایی به چه شکلی خواهد بود؟

 

رویکردها و برنامه های مساجد در سال 99 و بعد از پایان بحران کرونا درمحورهای توانمندسازی کارگزاران مساجد، ارایه مباحث آموزشی، همایش های فرهنگی و نشست ها همانند گذشته استمرار خواهد داشت و بنا است، فعالیت ها در فضای حقیقی دنبال شود.

 

اگر چه این برنامه ها سالیان سال است که در طول سال برگزار می شود،از اواخر سال ۹۸ تحت شعاع کرونا قرار گرفت و در این مدت به صورت حضوری لغو شد، اما مسئولین مساجد با تشکیل کانال در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با نمازگزاران در ارتباط بودند و اقدام به تولید محتوا و مطلب در این فضا می کردند و شاهد استقبال نمازگزاران از محتواهای تولید شده در این شبکه ها بودیم.

 

در ماه مبارک رمضان در راستای لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر کمک رسانی به محرومین،مساجد و بچه های مسجد وارد میدان عمل شده و در قالب رزمایش مواسات و همدلی مومنانه به نیازمندان کمک کردند، آیا این فعالیت های خودجوشانه و جهادی بعد از ماه مبارک رمضان نیز استمرار می یابد و تقویت می شود؟

 

فعالیت های جهادی و آتش به اختیار فعالین مسجدی درکمک رسانی  به نیازمندان از مدتی قبل از ماه مبارک رمضان یعنی از زمان شیوع ویروس کرونا آغاز شده بود، به طوری که بچه های مسجدی در رسیدگی به بیماران کرونایی، تولید و توزیع اقلام ضدعفونی و بهداشتی، ضدعفونی محلات وارد میدان عمل شده بودند، اما بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر کمک رسانی به مستمندان این اقدامات قوت گرفت و با همت بیشتری دنبال شد و در این مدت اقدامات بسیاری خوبی در مساجد اتفاق افتاد.

 

 مقام  معظم رهبری این رزمایش را مقید به ماه مبارک رمضان نکردند، بلکه تا زمانی که نیازاست، مساجد در کمک به ضعفا و محرومین پای کار هستند و خدمات اجتماعی و محرومیت زدایی را انجام و این رزمایش را ادامه می دهند.

 

طبق آمار و اطلاعات میزان مشارکت های خیرین و مردم در رزمایش مواسات و همدلی مومنانه مساجد چگونه بوده است؟

 

در این زمینه حدود 966 مسجد در استان تهران خدماتشان را اعلام کردند که در همین راستا 285 هزار بسته معیشتی آماده و در میان نیازمندان توزیع شد. 49 گوساله، دوهزار و 215 گوسفند و17 هزار مرغ  ذبح و توزیع شد.همچنین 45 میلیاردریال کمک نقدی و نیز 360 میلیون ریال وام به نیازمندان اعطا شد و 207 هزار پرس غذای گرم پخت و میان محرومین توزیع شد.

 

پیرامون خدمات ایستگاههای سلامت که در جوار مساجد به منظور مهار ویروس کرونا برپا شده بود نیز توضیحاتی بفرمایید؟

 

با شیوع ویروس کرونا حدود 350 ایستگاه سلامت توسط مساجد برپا شد و خدمات گسترده ای  در این ایستگاهها به مردم ارایه شد. در این مدت 23 هزار نوبت ضدعفونی محلات توسط فعالین مسجد صورت گرفته است، یک میلیون دستکش در مساجد آماده و توزیع شد و 40 هزارنوبت خرید مایحتاج مردم انجام شد.ضمن اینکه  5 میلیون لیتر آبمیوه تهیه و در بیمارستانها توزیع شد.

 همچنین تهیه، تولید و توزیع 11 میلیون ماسک توسط مساجد را بخش دیگری از خدمات صورت گرفته توسط مساجد دراین ایام می توان نام برد.

 

رویکردها و دیگر برنامه های مساجد در حوزه اجتماعی در سال 99 در چه محورهایی خواهد بود؟

 

تدوین الگوی کارکرد اجتماعی مساجد و رونمایی از کتاب کاری در این زمینه یکی ازبرنامه های مورد توجه در حوزه اجتماعی است. تلاش می کنیم که این کتاب کار را به عنوان شیوه نامه در اختیار ائمه جماعات مساجد قرار دهیم.یکی دیگر از محورهای مورد توجه بحث اشتغال زایی و تبلیغ فرزندآوری  است که در این زمینه سال گذشته در مساجد دوره های آموزشی و کارگاههای برپا شد و برگزاری آنها امسال نیز استمرار خواهد یافت.

 

پایان پیام/ 40