وبينار اعضاي شوراي هماهنگي بزرگداشت دهه كرامت با حضور رايزنان فرهنگي ايران در كشورهاي مختلف برگزار شد

وبینار اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه كرامت با حضور رایزنان فرهنگی ایران در كشورهای مختلف برگزار شد

تاریخ انتشار : ۹ تير ۱۳۹۹
وبينار اعضاي شوراي هماهنگي دهه كرامت، دوشنبه 9 تير با حضور رايزنان فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در كشورهاي مختلف برگزار شد.
به گزارش کمیته ارتباطات و فضای مجازی دهه کرامت: وبینار مشترک حجت الاسلام و المسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» رئیس شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت و اعضای این شورا صبح امروز دوشنبه 9 تیر ماه با حضور مجازی تنی چند از رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از کشورهای مختلف، برگزار شد.
 

 

بر پایه این گزارش، حجت الاسلام  «سید کاظم موسوی متقی» در این وبینار طی سخنانی ضمن گرامیداشت دهه کرامت اظهار کرد: روز گذشته مصادف با پنجم ذی‌القعده روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه بود، هر ساله در این ایام شاهد برپایی برنامه‌های مختلفی هستیم اما امسال با شیوع ویروس کرونا، عموما امکان برگزاری برنامه های نجمعی فراهم نبود، هرچند که برخی استان ها با هماهنگی لازم با سازمان و البته با دانشکده علوم پزشکی استان توانستند با رعایت فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی برنامه هایی را در صحن و سرای امام زادگان برگزار کنند. این برنامه نیز ذیل ابلاغیه ای بود که به تمامی استان ها و شهرستان ها از سوی سازمان اوقاف ارسال شد که طی آن اشاره شده بود باید این هماهنگی با دانشکده علوم پزشکی صورت پذیرد. در این راستا تکریم از خدام بقاع متبرکه و هیات امنا در برخی استان ها برگزار شد، البته این برنامه در شب ولادت علی بن موسی الرضا(ع) با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می شود.
 
 
مدیر کل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اینکه امسال شرایط برگزاری برنامه‌های حضوری عموما فراهم نیست، بسیاری از فعالیت‌های ما در بستر فضای مجازی رونق یافتند که از جمله آنها می‌توان به برنامه «شمیم کرامت» اشاره داشت که حرکتی مردمی با همکاری ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و بسیج محسوب می‌شود؛ همچنین در حوزه فضای مجازی شبکه «شمیم» نیز راه‌اندازی شد که به عنوان پشتیبان برنامه‌های بقاع متبرکه در فضای مجازی فعالیت داشته و حدود 160 هزار مخاطب دارد.

 

 
در ادامه این وبینار «جواد محمدی فاز»، با اشاره به برنامه‌های آستان قدس رضوی در دهه کرامت گفت: فعالیت‌های آستان مقدس، در چهار گستره حرم مطهر، مشهدالرضا، در گستره ملی و در گستره بین المللی برگزار می شود. 

 

 
نماینده آستان قدس رضوی در شورای هماهنگی دهه کرامت ادامه داد: در سطح شهر مقدس مشهد، کل برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی ما در قالب دو برنامه محوری متمرکز شده است که از جمله این برنامه ها می‌توان به جشن «شکوه رضوان» اشاره داشت، که بعد از اقامه نماز مغرب و عشا با هماهنگی های انجام شده در صحن جامع رضوی و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می شود.

 

 
وی ادامه داد: همچنین برنامه «میثاق با امام رضا(ع)» با حضور فعالان اقتصادی، برنامه «زیر سایه خورشید» در گستره کشوری، وبینارهای متعدد علمی و فرهنگی در کنار افتتاح پروژه های مختلف عمرانی، اقتصادی و خدمت‌رسانی بخشی از برنامه‌های محوری آستان قدس رضوی را در دهه کرامت تشکیل می‌دهند.

 

 
محمدی فاز با اشاره به همکاری شهرداری های استان خراسان رضوی در آذین بندی و تبلیغات شهری در دهه کرامت، گفت: از سوی دیگر بخشی از فعالیت ها به حضور کاروان های گروه سرود در سطح محلات بر می‎گردد.
 
 
نماینده آستان قدس رضوی در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت افزود: امسال حضور و فعالیت در سطح بین المللی با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا فراهم بود اما با هماهنگی های مختلفی که انجام شد و همچنین رایزنی با نمایندگان جامعه المصطفی وبینارهای متعددی برپا شد که از جمله آنها می توان به برگزاری وبینارهایی با مضووع کرامت انسان، وبینارهای بین المذاهب ، وبینارهای بین الادیان اشاره داشت.
 
 
در ادامه این وبینار «سید علی موسوی زاده» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عمان، اظهار کرد: می توان گفت همه برنامه ها به دلیل شیوع کرونا در عمان لغو شده است، با این وجود فعالیت های متعددی در سطح فضای مجازی برگزار می شود که از جمله آنها می توان به سخنرانی های متعدد اشاره داشت.

 

 
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به ارادت مردم عمان به علی بن موسی الرضا(ع) و سفر شیعیان و ارادتمندان حضرت به مشهدالرضا در سال های گذشته ادامه داد: امسال اما شرایط این سفر به دلیل شیوع کرونا فراهم نبود؛ اما فعالیت های مجازی به ویژه در پیام رسان واتس‌اپ میان مسلمانان رواج فراوانی داشته و بسیاری از گفت وگوهای دینی در این فضا انجام می شود.

 

 

 

 
در ادامه این وبینار «محمدصادق براتی» معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی، با اشاره به اینکه زیربنای مناسبی در سطح استان های کشور در راستای گرامیداشت این ایام ایجاد شده است، اظهار کرد: در این راستا کمیته اطلاع رسانی و رسانه معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی هماهنگی و بستر لازم را فراهم کرده است تا برنامه های متعددی در قالب پخش زنده از طریق رسانه ملی و شیکه های استانی پخش شود. 

 

 
بخش دیگری از این وبینار، میزبان «احمدعلی محسن زاده» بود که به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی فعالیت دارد.  

 

وی در این نشست مجازی طی سخنانی اظهار کرد: فرهنگ رضوی در سطح جهانی بروز و ظهور دارد و هرساله برای گرامیداشت ولادت آن حضرت برنامه‌های مختلفی در  نقاط مختلف جهان برگزار می شود، هرچند که امسال به دلیل شیوع کرونا شرایط به گونه دیگر رقم خورد، به گونه ای که در آفریقای جنوبی طبق آخرین آمار 120 هزار نفر مبتلا به کرونا اعلام شدند.
 
 
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی تصریح کرد: از این جهت بسیاری از برنامه‌ها به کیفیت سال‌های گذشته برگزار نشد و مراکز مختف نظیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی، مرکز اهل بیت(ع)، مرکز اسلامی ژوهانسبورگ و گروه شیعیان، برنامه هایی را در سطح فضای مجازی برگزار کردند. 

 

 
 
وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) که فرمودند « هُوَ(الْقُرْآنَ) حَبْلُ اللَّهِ الْمَتِینُ وَ عُرْوَتُهُ الْوُثْقَى»، افزود: حضرت در این حدیث می فرماید: «قرآن ریسمان محکم الهی و رشته استوار و مطمئن او در میان بندگان است»، اگر بتوانیم در زمینه فعالیت‌های قرآنی در بخش بین‌الملل آستان قدس رضوی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حرکتی موثر داشته باشیم تا حدیثی که از حضرت خواندم در مقام عمل جاری شود. 
 

 

محسن زاده گفت: در ایران حفاظ قرآن فراوانی داریم اما ترویج فرهنگ قرآنی هنوز به حد ایده‌آل نرسیده اما رشد خوبی داشته است، به هر ترتیب قرآن دوای دردهاست. اگر در جامعه این آیه از قرآن که می فرماید « وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا» را توجه داشته باشیم بسیاری از نزاع‌های بیهوده اتفاق نمی‌افتد.  

 

 
وی با اشاره به توجه ویژه قرآن کریم به مساله کرامت انسان اظهار کرد: باید از ظرفیت ها و آموزه های قرآنی در قالب فعالیت های متعدد فرهنگی در سطح ملی و بین المللی استفاده کنیم. امروز کرامت انسانی در سطح جهان زیر سوال رفته است در حالی که قرآن تاکید ویژه ای به این مساله دارد.

 

 
در ادامه این وبینار حجت‌الاسلام «حسن امیدی» با اشاره به برنامه‌ها و اقداماتی که در راستای گرامیداشت ایام دهه کرامت در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد استان فارس برگزار می شود گفت: برگزاری مسابقات اینترنتی با محوریت سبک زندگی امام رضا(ع)، فراهم کردن بستر زیارت مجازی حرم امام رضا(ع) و شاهچراغ، برگزاری منبرهای مجازی، برپایی منبرهای مجازی از جمله فعالیت هایی است که طی این مدت برگزار شده است. همچنین ختم صلوات هدیه به روح امام رضا(ع) و پدر بزرگوار و مادر آن حضرت در شب و روز میلاد آن حضرت از جمله دیگر برنامه های کانون های مساجد استان فارس محسوب می شود.

 

 
بخش دیگری از این وبینار  میزبان «عباس خامه‌یار» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان بود.

 

 
خامه‌یار در این نشست مجازی با بیان اینکه در کشور لبنان، عاشقان و دلباختگان علی بن موسی الرضا(ع) هرساله برای زیارت آن حضرت مشرف می شدند، اظهار کرد: امسال اما به دلیل کرونا این اتفاق نیفتاد و عموم مراکز تعطیل و افراد در شرایط قرنطینه به سر می برند.

 

 
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه عموم برنامه‌های فرهنگی ما در بیروت به مناسبت دهه کرامت در بستر فضای مجازی بروز یافت، اظهار کرد: ما مطالبی را به زبان‌های مختلف در مورد امام رضا(ع) در سطح فضای مجازی منتشر کردیم.

 

 
 
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد: فعالیت های آستان قدس رضوی در عرصه بین الملل، در حوزه ارتباط با زائران عرب زبان و تولید محتوا در فضای مجازی افزایش یابد، ضمن اینکه رایزنی فرهنگی ایران در لبنان نیز آمادگی کاملی در راستای همکاری در این عرصه دارد.

 

 
در بخش دیگری از این وبینار «سید جلال فیاضی» طی سخنانی اظهار کرد: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا عموم برنامه ها لغو شده است و اجتماعات کمتری برگزار می شود، تمرکز بیشتر ما در این ایام بر رسانه ملی و فضای مجازی و فضای شهری است.

 

 
مشاور مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، در بخش دیگری از مباحث خود اظهار کرد: چند روز قبل از آغاز دهه کرامت، گرافیست های کشور حدود 100 اثر گرافیکی ذیل کارگاهی که برگزار شد به ما تحویل دادند، اکنون عموم تصاویر گرافیکی در فضای شهری تهران حاصل کار این هنرمندان است که از سوی بنیاد بین المللی امام رضا(ع) این طرح ها آفریدند.

 

 
وی تهیه آلبومی با محوریت نواهای ایرانی و اواهای اقوام مختلف ایران در مورد امام رضا(ع) را از دیگر اقدامات بنیاد خواند و افزود: این آلبوم فردا سه شنبه 10 تیر در تالار رودکی رونمایی می شود. همچنین 8 نمایش نامه با محوریت امام رضا(ع) از سوی نمایش نامه نویسان برتر کشور تدوین شده است که در این مراسم رونمایی می شود.

 

 
مشاور مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، گفت: همچنین مسابقه امام مهربانی، عنوان برنامه دیگری است که با مجموعه «روبیکا» آغاز کردیم و قرار است بخش هایی نظیر حدیث رضوی، شعررضوی، دلگویه رضوی، که عاشقان حضرت به این اپلیکیشن ارسال می کنند با هشتگ امام مهربانی منتشر شود. در پایان به نفرات برتر در هرکدام از بخش های یاد شده جوایزی اهدا می شود.