از تعطیلی مساجد اردوگاه «عین الحلوه» تا تخریب ۷۰ درصد از مساجد در «سین کیانگ»

از تعطیلی مساجد اردوگاه «عین الحلوه» تا تخریب ۷۰ درصد از مساجد در «سین کیانگ»

تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
تعطیلی مساجد اردوگاه «عین الحلوه» در لبنان، تخریب ۷۰ درصد از مساجد در «سین کیانگ» چین و جدی شدن پروژه تبدیل کلیسایی دیگر به مسجد در ترکیه ازجمله آخرین اخبار مساجد جهان در ۲۵ مرداد ماه است.

 

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر آخرین اخبار مساجد جهان در ۲۵ مردادماه:

 

تعطیلی مساجد اردوگاه «عین الحلوه» در لبنان

 

 

 

به نقل از «العالم عربی»، به دنبال ثبت 13 مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در اردوگاه «عین الحلوه» واقع در جنوب لبنان، گروه های اسلامی با همکاری کمیته بهداشت و هیئت مشترک فلسطینی در منطقه «صیدا»، تصمیم به تعطیلی تمامی مساجد اردوگاه عین الحلوه گرفتند.

 

این تصمیم پس از نشستی فوق العاده که در مسجد «النور» با هدف مقابله با ویروس کرونا  صورت گرفت، اتخاذ شد.

 

در این مسجد به دلیل فضای کم، فاصله گذاری رعایت نشده بود و تعداد نمازگزاران آن نیز زیاد بود.

 

یک تیم پزشکی از بیمارستان «الهمشری» وابسته به جمعیت هلال احمر فلسطین اقدام به گرفتن نمونه در مقر نیروهای مشترک واقع در اردوگاه عین الحلوه کردند تا بیماران مشکوک را شناسایی کنند.

 

آژانس آنروا اعلام کرد: از آغاز بحران کرونا در لبنان، حدود 180 نفر در اردوگاه های فلسطینی مبتلا به ویروس کرونا شده اند و حدود 5 نفر فوت کرده اند.

 

اجرایی شدن پروژه تبدیل کلیسای قدیمی دیگری به مسجد در استانبول قوت گرفت

 

 

 

 

به نقل از «thetablet»،پس از تبدیل موزه ایاصوفیه به مسجد احتمال اجرایی شدن تبدیل کلیسای قدیمی دیگری در استانبول به مسجد قوت گرفته است.

 

پس از خدمت به عنوان کلیسا برای بیش از یک هزار سال، کلیسای منجی مقدس (Church of the Holy Saviour ) مانند بسیاری دیگر از مکان های عبادت مسیحیان در بیزانس پس از اینکه این شهر در سال 1453 به دست نیروهای عثمانی افتاد، تبدیل به مسجد شد.

 

اما این كلیسا كه محل تجلیل از نقاشی های بیزانس بود بر اساس رویکرد سكولار جمهوری جدید كه توسط «مصطفی کمال آتاتورک» پس از شکست و فروپاشی امپراتوری عثمانی در سال 1923 بنا نهاده شد در سال 1945 به موزه تبدیل شد.

 

این کلیسا ابتدا با نام «کلیسای ناجی مقدس کورا» شناخته می‌شد و آن را روی خرابه‌های کلیسایی دیگر بنا کرده بودند که بیرون از دیوارهای پایتخت سابق امپراتوری روم شرقی، یعنی شهر قسطنطنیه (استانبول امروزی) قرار داشت.

 

کلیسای کورا در استانبول یکی از زیباترین بناهایی است که در که کشور ترکیه وجود دارد و بعد از ایاصوفیه محبوب ترین جاذبه استانبول به شمار می رود.

 

حالا انتظار می رود «رجب طیب اردوغان»،رئیس جمهوری ترکیه پس از صدور دستور تبدیل موزه ایاصوفیه به مسجد به زودی دستور تبدیل کلیسای قدیمی کورا ( که اکنون یک موزه است) به مسجد را نیز صادر کند.

 

شورای دولتی ترکیه نوامبر گذشته تصمیم گرفت تا این موزه را تبدیل به مسجد کند اما این تصمیم هنوز اجرایی نشده است.

 

«جیفکو پانف»،مورخ  موسسه دین شناسی ارتدوکس «سنت سرگیوس» در پاریس در این باره گفت: به نظر می رسد که ترک ها از تبدیل یک کلیسای بیزانسی دیگر به مسجد حمایت می کنند.

 

«گیانیس تئوچاریس» از انجمن باستان شناسان یونان نیز در این باره گفت: این احتمال به طور کامل وجود دارد که بنای تاریخی کورا از مکانی برای ارائه خدمات باستان شناسی به اداره كل بنیادهای مذهبی تغییر کاربری دهد و سپس به یک مسجد تبدیل شود.

 

نشست هیئت حقوقی مسلمانان هند برای بازسازی مساجد در «حیدرآباد»

 

 

 

به نقل از «siasat»،اعضای محلی «هیئت حقوقی شخصی همه مسلمانان هند» نشستی را در روز 16 آگوست (یکشنبه 26 مرداد) برای بحث درباره مسئله تخریب دو مسجد در محوطه «سکرتریت» حیدرآباد و طرح یک استراتژی برای بازسازی این مساجد برگزار می کنند.

 

«مولانا ولی رحمانی»،دبیر کل «هیئت حقوقی شخصی همه مسلمانان هند» پیش از این به اعضای هیئت «تلانگانا» دستور داده بود تا نشستی را در این زمینه برگزار کنند اما این نشست به دلیل اختلال هایی که از سوی برخی گروه ها به وجود آمد،تشکیل نشد.

 

علاوه بر اعضای محلی،نمایندگان گروه های مسلمان و سازمان های مذهبی نیز برای حضور در این نشست که هدف آن طرح یک استراتژی برای بازسازی این مساجد است،دعوت شده اند.

 

«مولانا ولی رحمانی» در نامه ای به فرماندار حیدرآباد از او خواست تا با اعضای «هیئت حقوقی شخصی همه مسلمانان هند» دیدار داشته باشد.

 

اتحادیه مسلمانان متحد متشکل از حزب سیاسی محلی و سازمان های اسلامی هم بیانیه هایی را در رسانه ها در این زمینه صادر کرده اند.

 

پیش از این نیز کمپین جمع آوری امضا برای بازسازی مساجد واقع در «سکرتریت» در حیدر آباد هند راه اندازی شده بود.

 

«مشتاق ملک» رئیس کمیته اقدام مشترک در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرده بود که برنامه بازسازی این مساجد در 15 روز آینده آغاز خواهد شد.

 

تخریب ۷۰ درصد از مساجد در «سین کیانگ» چین

 

 

 

 

به نقل از «ucanews»،تحقیقات انجام شده در مورد کمپین «اصلاح مساجد» در چین نشان می دهد که مقامات چینی حدود 70 درصد از مساجد در منطقه سین کیانگ را تخریب کرده اند.

 

یکی از مورخان اویغور می گوید که هتک حرمت مکان های مقدس در چین با هدف تضعیف روحیه اقلیت مسلمان در این کشور انجام می شود.

 

یکی از اقدامات دولت کمونیستی چین برای هتک حرمت مکان های مقدس ساخت یک سرویس بهداشتی عمومی در محل مسجدی در ایالت «سین کیانگ» است.

 

تخریب این مسجد در شهر «آتوش» بخشی از کمپین از بین بردن هویت مسلمانان و تضعیف روحیه اویغورها بود.

 

ساخت سرویس بهداشتی در محل مسجد «توکل» در روستای «سانتاگ» شهر «آتوش» پس از آن بود که مقامات چینی بسیاری از مساجد این منطقه را به عنوان بخشی از کمپین «اصلاح مساجد» تخریب کردند.

 

این کمپین در سال 2016 میلادی برای هدف قرار دادن مکان های عبادی مسلمانان به صورت دسته جمعی آغاز شد.

 

رئیس یک کمیته محلی در منطقه سین کیانگ در این باره گفت: مسجد توکل در سال 2018 تخریب شد و اعضای قوم «هان» در چین به جای آن یک  سرویس بهداشتی بنا کردند.

 

وی افزود: همه مردم این منطقه سرویس بهداشتی در خانه های خود دارند و نیازی به ساخت این سرویس بهداشتی عمومی نبود.

 

یکی دیگر از اهالی سانتاگ هم گفت: دو مسجد دیگر هم در سال 2019 در این روستا تخریب شدند و مغازه فروش سیگار و مشروبات الکلی جایگزین آنها شدند.

 

اعتراض نمازگزاران فلسطینی در مسجدالاقصی

 

 

 

 

به نقل از «المیادین»، به دنبال امضای توافقنامه میان امارات و رژیم صهیونیستی مبنی بر عادی سازی روابط، نمازگزاران فلسطینی با در دست داشتن پلاکادرهایی در مسجدالاقصی، «محمد بن زاید» را خائن خطاب کردند.

 

خبرنگار المیادین تصاویری از این صحنه را منتشر و گزارش داد: نمازگزاران با در دست داشتن تصویر «محمد بن زاید»، وی را خائن خواندند.

 

خبرنگار المیادین گفت: نظامیان رژیم صهیونیستی به نمازگزاران حمله کردند تا پلاکاردها را از بین ببرند.

 

امارات و رژیم صهیونیستی روز پنج شنبه (23 مرداد ماه) با حمایت آمریکا توافقنامه عادی سازی روابط را با یکدیگرامضاء کردند.

 

در همین راستا، مردم فلسطین این اقدام را محکوم کردند.

 

گروه های مقاومت فلسطین  نیز در بیانیه ای این توافقنامه را خیانت آمیز خوانده و اعلام کردند: این توافقنامه نشان دهنده پایمال شدن حق فلسطینی ها و خیانت به امت فلسطین است. امارات و رژیم صهیونیستی بداند  که ذره ای از خاک وطن خود نخواهیم گذشت.

 

بنابر گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، جنبش حماس در بیانیه ای تاکید کرد: هنیه و عباس به طور واضح مخالفت قاطع خود را با این توافق اعلام کرده و آن را توافقی غیرملزم برای فلسطینیان خوانده و تاکید کرده اند که عموم فلسطینیان به طور قاطع و یکپارچه با هرگونه عادی سازی روابط دشمن صهیونیستی مخالف هستند.

 

در این بیانیه آمده است که هیچ شخص یا طرفی حق ندارد از فلسطین، قدس، مسجد الاقصی و شهدای فلسطین به عنوان پلی برای عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی استفاده کند.

 

دو طرف بر ادامه تماس ها و هماهنگی ها در عرصه داخلی جهت مقابله با این توافق و دیگر توطئه های پیش روی ملت فلسطین تاکید کردند.

پایان پیام/ 9