جهاد در ایستگاه آخر

جهاد در ایستگاه آخر

تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
این روزها با شیوع کرونا و فوت بیماران کرونایی، کار تدفین و تغسیل اموات که یک واجب شرعی است با فتوای رهبری رنگ دیگری به خود گرفت. طلاب و مسجدی‌ها بدون هیچ چشم‌داشتی به خط شدند و با رعایت مسائل شرعی و بهداشتی به تجهیز این دسته از اموات پرداختند.

خبرگزاری شبستان- مازندران؛ درحالی‌که ویروس مرگبار کرونا همچنان جان می‌گیرد مردم ما نگران سلامتی خود و اعضای خانواده، دوستان و آشنایان هستند، خوشبختانه امروز فرهنگ‌سازی درزمینهٔ رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه در بحث کرونا صورت گرفته است تا جایی که شاهد رعایت توسط ۹۰ درصد مردم هستیم.

 

گفتنی است، این روزها به‌صورت داشتن ماسک و استفاده از مایع ضدعفونی‌کننده تبدیل به یک اصل در زندگی روزمره ما شده است، کمبود لوازم پیشگیرانه هم با کمک جهادگران به‌خوبی رفع شده است، می‌توان گفت مردم ما در آماده‌باش کامل بسر می‌برند.

 

ناگفته نماند یکی از مهم‌ترین مباحث در حوزه بیماری کرونا بحث تغسیل و خاک‌سپاری اموات کرونایی است، چراکه در روزهای اولیه شیوع کووید ۱۹ با سرایت بالا، متأسفانه برخی از اموات مؤمن و مسلمان بدون تغسیل در اعماق زمین تدفین شدند.

 

جالب است بدانیم که، در همین بحبوحه پس از صدور فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر انجام تغسیل اموات مؤمنین و مؤمنات گروهی از نیروهای جهادی به‌صورت خودجوش اقدام به تغسیل اموات کرونایی کردند که البته فعالیت برخی‌ها محدود به زمان و مکان بود، ولی ما به سراغ گروهی رفتیم که بدون وقفه از اولین روز از سال جدید تاکنون مشغول تغسیل اموات کرونایی بوده و هستند و با آن‌ها به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید؛

 

حجت‌الاسلام «میثم بابایی» جوان  ۳۶ ساله، امام جماعت مسجد علی بن الحسین (ع) و کانون فرهنگی هنری سجادیه و عضو قرارگاه امام سجاد (ع) در شهرستان آمل، یکی از افراد فعال در این حوزه است، وی از علاقه‌اش به انجام این کار می‌گوید و بیان می‌کند؛ قبل از شیوع کرونا تجربه تغسیل تعدادی از آشنایان در محله خودمان را داشتم، پس از شیوع کرونا و مشاهده التزام تغسیل اموات کرونایی بر خودم لازم دانستم که در این بحث کارم را آغاز کنم.

*تغسیل اموات برایم خسته‌کننده نیست

وی که کارمند اداره، امام جماعت مسجد و از اعضای گروه قرارگاه سجادیه است، ادامه می‌دهد؛ تغسیل اموات کرونایی در کنار مشغله‌های دیگرم اصلاً خسته‌کننده نیست بلکه آرامش‌بخش است، اموات کرونایی غریب هستند تا جایی که حتی نزدیک‌ترین افرادشان در دوران حیات حاضر نیستند نزدیک اموات شوند...

 

 تغسیل، تکفین، اقامه نماز، همراهی تا قبور، اقداماتی است که توسط گروه ما که شامل خواهران و برادران ابتدا در یک غسال‌خانه قدیمی و سپس در یک غسال‌خانه دیگر صورت گرفت، نمی‌توانم بگویم تاکنون چند میت را تغسیل دادیم ولی در یک روز حدود ۱۶ نفر غسل داده شدند که روز سخت و دلگیری بود.

*کاری سخت ولی دلی توسط اعضای گروه!

حجت‌الاسلام بابایی اضافه می‌کند؛ در حال حاضر کار با حضور ۱۱ برادر و ۶ خواهر در حال انجام است، اعضای ما به‌صورت جهادی و دلی فعالیت می‌کنند، از زمان آغاز فعالیت تاکنون وقفه‌ای در انجام کار نداشتیم، جوان‌ترین میت حدود ۲۳ ساله بود که تغسیلش برای گروه کاری سخت و ناراحت‌کننده بود، اینکه می‌گویند آدم‌ها بعد از مرگ تنها هستند را ما در غسال‌خانه با چشم خود دیدیم.

 

*کسی از بچه‌ها به‌واسطه کار در غسالخانه مبتلا نشد

این فعال جهادی ابراز می‌کند؛ در طول این مسیر مشکلاتی اعم از مخالفت مردم با انجام تغسیل در ابتدای کار، مشکل خروجی آب غسال‌خانه که آلان حل‌شده، کمبود تجهیزات که برطرف شده و ترس و دلهره خانواده‌های بچه‌های گروه را داشتیم،  جالب است بدانید که اعضای خانواده متوفی با ۱۵ متر فاصله از عزیزشان، بازهم می‌ترسیدند نماز بخوانند!

 برخی از خانواده‌ها متوفی را به امان خدا رها کرده و رفتند، بعضی‌ها هم از ما به خاطر تغسیل عزیزشان که یک‌عمر عبادت کرده بود تقدیر و تشکر می‌کنند که روحیه می‌دهد، در این میان ما استرس داشتیم ولی خوشبختانه کسی از بین ما به‌واسطه این کار به کرونا مبتلا نشد.

 

* در دل ماجرای کرونا به داد کسانی می‌رسیم که ما را نمی‌بینند

وی متذکر می‌شود؛ بهترین خاطره از این دوران انسجام و همدلی بی‌بدیل بین اعضای گروه است که تا قبل از این دوران هیچ جا ندیده بودم، ما در دل اصل ماجرای کرونا هستیم، انتهای ابتلا به کرونا شاید مرگ باشد که جان را از تن به درمی‌کند، جسم بی‌روح تک‌وتنها می‌ماند نباید رهایشان کنیم، خوشحالم که در این مسیر خدمت‌گزاری می‌کنم به داد کسانی می‌رسم که مرا نمی‌بینند.

 حجت‌الاسلام بابایی می‌گوید؛ اعضای جهادی ما در این مدت جابه‌جا تعویض زیاد و کم شدند ولی کار متوقف نشد، ما تا آخر در این مسیر هستیم، علاوه بر زنده‌ها باید کسی به داد اموات برسد،در غسال‌خانه قلب‌هایمان به خدا نزدیک‌تر است.

 

به گزارش شبستان، اموات کرونایی که به دلایل مختلف چشم از این جهان می‌بندند همچون اموات دیگر نیازمند تغسیل و تدفین هستند که خوشبختانه توسط بچه‌های جهادی این کار نیز روی زمین نماند، در این مسیر نه‌تنها بی‌توجهی صورت نگرفت بلکه نگاه ویژه‌ی جهادگران بی جیره و مواجب را در پی داشت.

پایان پیام/ 286