کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع) ظرفیت بالای کار در حوزه بیانیه گام دوم انقلاب را دارد

کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع) ظرفیت بالای کار در حوزه بیانیه گام دوم انقلاب را دارد

تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
صالحی با بیان‌اینکه صحیفه سجادیه چه بخواهیم‌ها را به ما یاد می‌دهد، گفت: کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع) می‌تواند در حوزه بیانیه گام دوم انقلاب کارهای زیادی انجام دهد زیرا اخلاق و معنویت از موضوعات مهم در این بیانیه است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی» در مراسم اختتامیه دهمین کنگره بین المللی «امام سجاد (ع)» که امروز (دوشنبه، 24 شهریور ماه) در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد با بیان اینکه کنگره بین المللی امام سجاد (ع) مسیر خود را به خوبی در شرایط کرونایی طی کرد، گفت: حضرت امام (ره) یک تعبیر را چندین بار برای ادعیه به صورت عام و صحیفه سجادیه به صورت خاص مطرح کردند و این تعبیر این است که این ادعیه و صحیفه سجادیه قرآن صاعد هستند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: صحیفه سجادیه به مسایل ما پاسخ آسمانی می دهد و ما ساحت وجودی خود را در چهار حوزه ارتباط انسان با خود، انسان با انسان و انسان با جهان و انسان با خدا در صحیفه سجادیه به بهترین شکل پیدا می کنیم. صحیفه کامله روی تک تک مسایل مربوط به آحاد انسان شناختی انگشت گذاشته است. دعای مکارم اخلاق و رساله امام سجاد(ع) به خوبی رابطه انسان با خدا را شکل می دهد.

 

وی گفت: ما با سه سوال اصلی و بنیادین در چهار حوزه انسان شناختی روبرو هستیم، به چه می اندیشیم، چه می خواهیم و چگونه می خواهیم این حوزه در چهار ساحت وجودی در واقع 12 شاخه ارتباط انسان در حوزه های مختلف را تشکیل می دهند که صحفیه سجادیه به خوبی به آنها پاسخ می دهد.

 

صالحی ابراز کرد: خواسته های انسان به غیر مطلوب یا نامطلوب، عادی یا متعالی طبقه بندی می شود، امام سجاد (ع) در صحیفه به ما پاسخ چه می خواهیم را می دهند. دعای 14 (دادخواهی) که به ظاهر مربوط به شکایت انسان از ظالم است اما در واقع یک خواسته متعالی تر را مطرح می کند «مبادا من کاری شبیه به او (ظالم) انجام دهم و مبادی احوالم شبیه به او باشد» این موضوع خیلی وقت ها می تواند پیش بیاید که جای مظلوم و ظالم عوض شود و مظلوم به ظالم تبدیل شود.

 

وی ادامه داد: دعای 29 اشاره دارد به وقتی که انسان به نهایت تنگدستی می رسد. امام سجاد(ع) برای چنین موضعی بیان می کنند: خدایا! شرایط نداری و سختی معیشت اعتمادم را به رازقیت کم نکند. گاهی انسان می تواند در لابلای نیازهایش اعتقاد به رازقیت را کم کند.  دعای 35؛ ما معمولا درباره داشته های مادی و معنوی خود شکر می کنیم همچون دارایی ها و ثروت ها، امنیت و آزادی ولی امام(ع) می فرماید گاهی باید برای نداشته هایمان شکر کنیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از این نمونه های متعالی در صحیفه سجادیه بسیار است که چه بخواهیم‌ها را به ما یاد می دهد.

 

وی ادامه داد: چگونه خواستن نیز کار ساده ای نیست. خواهش و نیایش در محضر پروردگار کم اهمیت ندارد. دعای 39 صحیفه به «طلب بخشش و رحمت» اختصاص دارد. مسیر این دعا تکان دهنده و تعلیم ادب دعا است. امام(ع) در این دعا درباره ظلم و آزاری که عده ای به ایشان داشته اند، سخن می گوید و از خدا می خواهد کسانی را که او را مورد اذیت و آزار قرار دهند، مورد عفو قرار دهد و حتی آبرویشان را در قیامت نبرد. اگر کسی می خواهد بر سر سفره عفو الهی بنشیند باید اول خودش دیگران را عفو کند.

 

صالحی افزود: صحیفه سجادیه برای چهار ساحت وجودی انسان و سه سوال اصلی در حوزه انسان شناختی خیلی حرف دارد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با بیان اینکه کنگره بین المللی امام سجاد(ع) می تواند در حوزه بیانیه گام دوم انقلاب کارهای زیادی انجام دهد زیرا اخلاق و معنویت از موضوعات مهم در این بیانیه است، گفت: می توان با کمک صحیفه سجادیه به خودسازی و تمدن سازی موفق شد.

پایان پیام/ 397