فعاليت‌هاي ستاد فهما در چهلمين سالگرد دفاع مقدس/از رويداد بين‌المللي روح مقاومت تا سه‌شنبه‌هاي تكريم و توليد سرود ايران قوي

فعالیت‌های ستاد فهما در چهلمین سالگرد دفاع مقدس/از رویداد بین‌المللی روح مقاومت تا سه‌شنبه‌های تكریم و تولید سرود ایران قوی

تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
حجت‌الاسلام و المسلمين دكتر ارزاني ضمن گراميداشت چهلمين سالگرد دفاع مقدس به فعاليت هاي ستاد فهما در بزرگداشت اين ايام اشاره كرد و گفت: برگزاري رويداد بين‌المللي روح مقاومت، طرح ملي سه‌شنبه‌هاي تكريم، توليد سرود ايران قوي، از جمله مهترين برنامه‌هاي ستاد ويژه اين ايام بود.
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر «حبیب رضا ارزانی» در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، ضمن گرامیداشت فرارسیدن چهلمین سالگرد دفاع مقدس، گفت: امنیت و اقتدار امروز کشور مرهون فداکاری و مجاهدت‌های دلاورمردانی است که از جان خود گذشتند تا عزت و سرافرازی میهن حفظ شود.

 

 
رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: خداوند در قرآن کریم در رابطه با ارزش جهاد فی سبیل الله می فرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ وَهَاجَرُواْ وَجَاهَدُواْ فِی سَبِیلِ اللّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِندَ اللّهِ وَأُوْلَئِکَ هُمُ الْفَائِزُونَ»(آنان که ایمان آوردند و از وطن هجرت گزیدند و در راه خدا به مال و جانشان جهاد کردند آنها را نزد خدا مقام بلندتری است و آنان بالخصوص رستگاران و سعادتمندان دو عالمند)، رزمندگان در طول هشت سال جنگ تحمیلی و با کمترین امکانات در میدان پیکار حق علیه باطل حاضر شدند و در حالی که قدرت های بزرگ جهانی از دشمن بعثی حمایت تام و تمامی داشت، رزمندگان ایران اسلامی با تکیه بر رهبری امام خمینی(ره) و ایمان و پشتوانه معنوی در این جنگ نابرابر به پیروزی رسیدند.
 
 
وی با تاکید بر اینکه هیچ اقدامی نمی تواند رشادت‌های شهدا و ایثارگران را جبران کند، تصریح کرد: با این وجود بزرگداشت و تجلیل از آنان اقدام مهمی است که در فرهنگ‌سازی و معرفی الگو به نسل جوان تاثیر به سزایی دارد، که در راستای تحقق این مهم ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اقدامات متعددی را رقم زد که از جمله آنها می توان برگزاری رویداد بین المللی روح مقاومت، طرح ملی سه شنبه های تکریم، تهیه سرود «ایران قوی» اشاره داشت.

 

 
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه‌های رویداد بین‌المللی روح مقاومت گفت: این رویداد با محوریت روایت‌های مردمی از وصایای شهدای انقلاب اسلامی، شهدای جنگ تحمیلی و شهدای مدافع حرم شکل گرفت و طی آن ضمن گرامیداشت مقام شهدا، با تکیه بر 110 روز روایت های مردمی از وصایای شهدای انقلاب اسلامی از دیروز تا امروز به مرحله اجرا رسید.

 

 
حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی تصریح کرد: رویداد بین المللی روح مقاومت از روز چهارشنبه 14 خرداد مصادف با سالروز ارتحال امام خمینی(ره) آغاز و تا روز دوشنبه 31 شهریور مقارن با چهلمین سالگرد دفاع مقدس به مدت 110 روز ادامه یافت.
 
 
وی گفت: رویداد بین‌المللی مقاومت، در بخش‌های مختلف نظیر صوت، نماهنگ، فیلم موبایلی، عکس‌نوشت و ... از وصیت‌نامه شهدا برگزار شد و مشارکت و استقبال وسیعی از سوی آحاد مختلف جامعه از این طرح به عمل آمد به طوری که از میان یکهزار کانون فرهنگی هنری که در این طرح مشارکت داشتند تعداد1550 گزارش در سامانه بچه های مسجد ثبت شد.
 
 
 
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: 65 مورد بازخوانی روایت‌های مردمی از وصایای 65 شهید انقلاب اسلامی، 965 شهید دفاع مقدس، 266 شهید مدافع حرم، 152 شهید ترور، 12 شهید هسته‌ای و 91 شهید عرصه ها دیگر محور این رویداد بین المللی بودند که از این میان تعداد 1519 شهید ایرانی، 14 شهید لبنانی، یک شهید یمنی، یک شهید فلسطینی، 8 شهید عراقی محور کار قرار گرفتند.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به طرح ملی سه شنبه های تکریم اظهار کرد: این طرح 10 تیر ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیدار با مادر شهیدان خالقی پور آغاز شد و به مدت 14 هفته طی برقراری ارتباط زنده تصویری دکتر صالحی با خانواده شهیدان استان های مختلف کشور ادامه یافت، ضمن اینکه این طرح همزمان به همت کانون های فرهنگی هنریی مساجد کشور و ستادهای استانی فهما در جریان بود.
 
 
وی ادامه داد: الگوسازی برای نسل جوان و معرفی سیره و منش شهدا و خانواده آن دلاوران از جمله اهداف این طرح بود ضمن اینکه، قدردانی از خانواده معزز شهدا و یاد کردن از این اسوه های صبر و مقاومت از دیگر اهداف این طرح ملی بود که به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به ثمر رسید.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی اظهار کرد: طرح ملی سه شنبه های تکریم در سراسر کشور با استقبال کانون های فهما مواجه شد به طوری که 2320 گزارش در سامانه بچه‌های مسجد مرتبط با این طرح ملی به ثبت رسید که از این میان 29 طرح در گستره ملی، 123 طرح در گستره منطقه ای، 94 طرح در گستره استانی، 1102 طرح در گستره شهری/روستایی، 978 طرح در گستره محله ای اجرا شد.
 
 
 
وی در ادامه به تولید سرود «ایران قوی» به همت بچه‌های مسجد اشاره کرد و گفت: این سرود با تأسی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی کلید خورد، بزرگ مردی که نماد مقاومت بود و هست؛ بنابراین در چهلمین سالگرد دفاع مقدس، 40 نفر اعم از عوامل مختلف و گروه سرود متشکل از نوجوانان و جوانان مسجدی دست به تولید این اثر هنری زدند.
 
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: شعر ایران قوی، سروده «محمدجواد الهی پور» بوده و گروه «آوای مهر طاها» آن را اجرا می کنند؛ چهل سال مقاومت، ایمان و ایثار در این سرود متجلی است، همچنین وحدت از جلوه های بارزی است که در ماهیت این سرود به آن توجه شده به طوری که از نظر ظاهری اعضای گروه سرود از پوشش یازده قوم مختلف در ایران استفاده کردند.
 
حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی افزود: تلاش این بود که با بهره مندی از ابزار هنر، ضمن گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس، در قاب فعالیت هنریِ مسجدمحور، وحدت ایران اسلامی را از گذرگاه هنر و ادبیات به نمایش بگذاریم.