جشنواره «دوستدار کتاب» ابتکاری نو در کتابخوانی است/ فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری در ۱۳ هزار روستا

جشنواره «دوستدار کتاب» ابتکاری نو در کتابخوانی است/ فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری در ۱۳ هزار روستا

تاریخ انتشار : ۹ دی ۱۳۹۹
سعادتی با اشاره به جمعیت ۲۱ میلیونی در روستاها، گفت: جشنواره دوستدار کتاب ابتکاری نو در حوزه توسعه و ترویج کتابخوانی در روستاها است. کانون‌های فرهنگی هنری در ۱۳ هزار روستا فعالیت دارند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نشست هم اندیشی پیرامون هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب صبح امروز (سه شنبه، نهم دی ماه) به صورت مجازی و در فضای اسکای روم برگزار شد.

 

در این نشست هم اندیشی، «سعید سعادتی» با اشاره به اینکه جشنواره دوستدار کتاب این فرصت را فراهم کرد که بیش از پیش به کتابخوانی و فرهنگ روستا توجه شود، گفت: در حال حاضر در روستاها 21 میلیون جمعیت ساکن  هستند که نسبت به این جمعیت در حوزه فرهنگ و هنر روستاها توجه نشده است و جشنواره «دوستدار کتاب» ابتکار خوبی برای اهتمام به موضوع کتاب و کتابخوانی در روستاها است.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور بیان کرد: به برکت جشنواره «دوستدار کتاب» در حوزه فرهنگی همدلی و وفاقی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته است و دستگاه ها و نهادهایی همچون کانون های مساجد، دهیاری ها، نهاد کتابخانه های عمومی، دفتر فرهنگی اجتماعی معاونت توسعه روستایی گردهم جمع شده اند تا در امر کتاب و احیای کتابخوانی در روستاها در حد توان برنامه ریزی داشته باشند.

 

سعادتی با اشا ره به نقش اثرگذار کانون های فرهنگی هنری مساجد در توسعه و ترویج کتابخوانی، گفت: نگرش ما در حوزه کتاب تنها نباید نگاهی در جهت حمایت های سخت افزاری و ایجاد کتابخانه و مخزن کتاب باشد، بلکه در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاها نیز برنامه ریزی داشته باشیم و جشنواره دوستدار کتاب نیز به دنبال توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی است که می توان گفت در قالب این طرح خوشبختانه در روستاها باشگاه های کتابخوانی راه اندازی شده است.

 

وی بر لزوم تشکیل اتاق فکر در روستاها در حوزه کتابخوانی تاکید کرد و ادامه داد: لازم است که با صحبت کردن،آموزش و فرهنگ سازی در حوزه کتابخوانی برنامه ریزی صورت گیرد. چرا که وقتی در کشور ما مقام معظم رهبری یکی از حرفه ای ترین کتاب خوان ها محسوب می شوند که ساعت ها برای مطالعه وقت می گذارند، ما نیز باید به تأسی از اندیشمندان و بزرگان خودمان برای توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی وقت صرف کنیم . ما در حال حاضر در بحث انرژی هسته ای و فناوری های روز از بسیاری از کشورها پیشتاز هستیم، بنابراین شایسته نیست که در حوزه مطالعه سرانه پایینی داشته باشیم. بنابراین لازم است در این عرصه کنشگری صورت گیرد و با تشکیل اتاق فکر و نقشه راهی در این زمینه ترسیم کنیم. 

 

معاون فرهنگی و هنری ستاد فهما خاطرنشان کرد: ضرورت دارد که در حوزه کتاب و کتابخوانی خود مردم را وارد عمل کنیم تا سرانه مطالعه افزایش یابد.

 

سعادتی معرفی کتاب در قالب مسابقات کتابخوانی را یکی از رویکردهای ستاد فهما در راستای رونق کتابخوانی دانست و تصریح کرد: امسال ۴۷ هزار نفر در مسابقات کتابخوانی در سامانه بچه های مسجد شرکت کرده اند که این  مسابقات می تواند در توسعه و رونق کتابخوانی تاثیرگذار باشد. همچنین در حوزه اجتماعی تلاش کرده ایم اقدامات اثرگذاری در این زمینه انجام دهیم.

 

وی اجرای طرح تبادل کتاب در قالب برنامه هایی همچون شنبه های کتاب، کوله پشتی کتاب و مبادله کتاب را از دیگر اقدامات و برنامه های ستاد فهما در حوزه کتابخوانی در این جشنواره نام برد و گفت: در طرح ملی ایران قوی ۱۲ رواق تعریف شده است که یکی از این رواق ها در زمینه کتاب است، که بچه های مسجد در صورتی که در حوزه کتابخوانی سرودی داشته اند می توانند از اجرایشان فیلمی تهیه به سامانه بچه های مسجد ارسال کنند، تا پس از ارزیابی داوران از جوایز آن بهره مند شوند.

 

معاون فرهنگی و هنری ستاد فهما ادامه داد: همچنین بچه های مسجد می توانند در قالب جشنواره دوستدار فیلم مستندی از اقدامات خودجوشانه شان را پیرامون فعالیت در حوزه کتابخوانی ارسال کنند. ضمن اینکه فعالان مسجدی می توانند از تئاترهایی که در حوزه کتاب تهیه کرده اند، آثارشان را به این جشنواره ارسال کنند.

 

سعادتی با اشاره به فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد در 13 هزار روستای کشور گفت: بنا داریم تا پایان سال در روستاها 800 کانون دیگر بنا بر ظرفیت راه اندازی کنیم و تلاش ما در جشنواره «دوستدار کتاب» در این راستا است که همکاری فراسازمانی داشته باشیم و به عنوان یک مجموعه فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی جریان ساز و اثرگذار فعالیت کنیم.

 

وی همچنین از دریافت طرح ها و ایده های بومی بچه های مسجد در سامانه بچه های مسجد (سحاب) خبر داد و خاطرنشان کرد: بچه های روستا می توانند برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در روستاهایشان ایده ها و طرح هایشان را  به سامانه بچه های مسجد ارسال کنند، تا بتوانیم از این ایده ها برای تقویت جشنواره دوستدار کتاب بهره بگیریم.

 

پایان پیام/ 40