بزرگترین سعادتمندی انسان ها رضای خداوند است

بزرگترین سعادتمندی انسان ها رضای خداوند است

تاریخ انتشار : ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
حجت الاسلام دست داده گفت: رضای خداوند بزرگ‌ترین سعادتمندی‌هاست که یک انسان می‌تواند آن را به دست آورد، زیرا زمانی پروردگار عالمیان از بنده خویش راضی می‌شود که بنده از دستورات و اوامر او اطاعت کرده و حق بندگی را به جا آورد.

حجت الاسلام «زین العابدین دست داده» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، با اشاره به شرح دعای روز نهم ماه رمضان، گفت: این دعا با «اَللّهُمَّ اجْعَلْ لی فیهِ نَصیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْواسِعَةِ» آغاز می شود که مفهوم آن این است که خدایا، من را از رحمت واسعه خودت نصیب گردان.

 

امام جماعت مسجد «گوهرشاد» جهرم با اشاره به اینکه رحمت خداوند بسیار وسیع و گسترده است، افزود: وسعتی که ما نمی‌توانیم با قلم و زبان خود آن را وصف کنیم اما اگر به آیات قرآن توجه کنیم، (الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ... (انعام ،1) شکر خداوندی که آسمان و زمین را خلق کرد... (انعام ،1) و برای خداوند است هرچه که در زمین و آسمان است... ‌(سبا ،1) قلمرو علم خداوند از آسمان و زمین فراتر و نگهبانی آسمان و زمین بر او آسان و بی زحمت است -بقره ، 255) آنگاه است که در می‌یابیم که با وسیع بودن حکومت و فرمانروایی ذات اقدس الهی، رحمت او نیز بسیار وسیع و گسترده است.

 

وی بیان کرد: این رحمت شامل کسانی می‌شود که از فرمان خداوند و رسولش سرپیچی نکنند به طوری که خداوند در قرآن می‌فرماید: «پس اگر تو را (ای پیغمبر) تکذیب کنند بگو خدای شما با آنکه دارای رحمت بی منت‌هاست (اما) عذابش را از فرقه بدکاران باز نخواهد داشت.(انعام ، 147)»؛

 

حجت الاسلام دست داده با اشاره به فراز دیگر این دعا «وَاهْدِنی فیهِ لِبَراهینِکَ السّاطِعَةِ» خدایا من را هدایت کن به ادله روشن خودت، عنوان کرد: در دعای این روز می‌خوانیم «واهدنی فیه» یعنی در این روز مرا هدایت نما؛ حال می‌خواهیم بدانیم این هدایت چیست؟ در جواب می‌توانیم بگوییم: «والله یهدی من یشاء الی صراط مستقیم» ‌(بقره ، 213) یعنی «خداوند هر که را بخواهد به راه مستقیم هدایت می‌کند» پس این هدایت، هدایت به صراط مستقیم است.

 

وی ادامه داد: حال می‌خواهیم بدانیم صراط مستقیم چیست که در جواب باید بگوییم: «وَإِنَّ اللَّهَ رَبِّی وَرَبُّکُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِیمٌ» ‌(مریم ، 36) یعنی به درستی که خداوند رب من و شماست پس او را بپرستید که این است صراط مستقیم.

 

این کارشناس مذهبی با مطرح کردن این سوال که چگونه به این صراط مستقیم دست یابیم و طریقه عبادت و بندگی کردن پروردگار عالمیان را از که بیاموزیم، عنوان کرد: در اینجاست که «لبراهینک الساطعه»‌ یعنی «به وسیله ادله و براهین روشن»‌ به کار می‌آید که این ادله و براهین روشن هیچ چیزی جز آیات قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیست به طوری که «ذلک الکتاب لاریب فیه هدی للمتقین» (بقره ،2) یعنی «این کتابی است که در آن شکی نیست و هدایتی است برای تقواپیشگان»‌ و پیامبر اکرم (ص) نیز در حدیث ثقلین چنین فرمودند: «انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی و اهل بیتی، لن یتفرقا حتی یردا علی الحوض ما ان تمسکتم بهمالن تضلوا ابدا»‌.

 

وی با اشاره به ادامه این دعا (وَخُذْ بِناصِیتی اِلی مَرْضاتِکَ الْجامِعَةِ؛ من را به سمت موجبات خوشنودی و رضایت خودت ببر( عنوان کرد: در این فراز از دعا از خداوند می خواهیم از ما راضی باشد هرچند که بد کرده و عمرمان را به بطالت مصرف کردیم. حالا آمده‌ و ما را به سمت رضایت خودت ببر؛ از ما خشنود شو و رضایت جامع داشته باش.

 

به گفته حجت الاسلام دست داده باید تمام عیب‌ها را با غیبت نکردن، حلال کردن مال و... از خود دور کرد تا این دعا در موردمان به استجابت برسد .

 

وی همچنین در تشریح واژه «وخذ بناصیتی»، گفت: ما از خداوند می‌خواهیم که پیشانی ما را گرفته و به سوی رضا و خشنودی‌اش بکشاند زیراپیشانی محل سجده انسان به ذات اقدس پروردگار است؛ هنگامی که بنده به درگاه الهی سجده می‌کند آنگاه است که خود را تسلیم امر پروردگار کرده و خود را در پیشگاه او خوار و ذلیل می‌داند .

 

امام جماعت مسجد «گوهرشاد» جهرم در مورد «مرضاتک الجامعه» نیز گفت: رضای خداوند بزرگ‌ترین سعادتمندی‌هاست که یک انسان می‌تواند آن را به دست آورد، زیرا زمانی پروردگار عالمیان از بنده خویش راضی می‌شود که بنده از دستورات و اوامر او اطاعت کرده و حق بندگی را به جا آورد و هنگامی که بنده از اوامر الهی اطاعت کند آنگاه است که جمیع وعده‌های خداوند که در قرآن به ایمان آورندگان بشارت داده شده است محقق می‌شود که آن هم از رضای الهی نشأت می‌گیرد.

 

حجت الاسلام دست داده در پایان گفت: فراز پایانی این دعا «بِمَحَبَّتِکَ یا اَمَلَ الْمُشْتاقینَ» بوده که معنای آن این است که این دعاها را درباره من مستجاب کن، به حق دوستی خودت ای آرزوی مشتاقان.

پایان پیام/ 691