مسجد و مدرسه «حاج قنبرعلی خان»؛ اثری ملی از دوره قاجاریه

مسجد و مدرسه «حاج قنبرعلی خان»؛ اثری ملی از دوره قاجاریه

تاریخ انتشار : ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰
مسجد و مدرسه حاج قنبر علی خان، بنایی تاریخی مربوط به دوره قاجار است که در سال ۱۳۸۳ به ثبت ملی رسیده است. این مسجد و مدرسه با معماری بسیار زیبا زیبا و سنتی که شامل صحن اصلی، گنبد، رواق‌ها و نیز دیوار های کاشی‌کاری می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد و مدرسه حاج قنبرعلی خان مربوط به دوره قاجاراست و در تهران، خیابان مصطفی خمینی، کوچه شهید علی مرادی واقع شده است.

 

 

 

 

بافت سنتی این مسجد دلیل شد بر اینکه این اثر در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۲۰۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت برسد.مسجد قنبر علی خان پس از آنکه در سال ۱۲۸۸ توسط یکی از درباریان به نام «سعد الدوله حاج قنبر علی خان کرد مافی» بنا شد، پس از ساخت فیلم «مارمولک» توسط کمال تبریزی در سال ۱۳۸۲ در این مسجد ، سازمان میراث فرهنگی مسجد مذکور را در سال ۱۳۸۳ ثبت ملی و سپس مسجد قنبر علی خان به عنوان حوزه در اختیار حوزه علمیه مروی قرار گرفت.

 

 

 

 

به دلیل آنکه این مسجد در دوره قارجاریه توسط «سعد الدوله حاج قنبر علی خان کرد مافی» بنا شده بود به نام قنبر علی خان و سعدیه شناخته می شود. البته با توجه به اینکه مسجد قنبر علی خان در حال حاضر حوزه بوده و زیر نظر حوزه علمیه مروی قرار دارد، به نام حوزه قنبر علی خان نیز شهره شده است.

 

 

 

وی یکی از نزدیکان دربار ناصرالدین شاه بود. در کتاب الاثر والاثار در توضیح ابنیه زمان ناصرالدین شاه قاجار از این بنا به عنوان مدرسه سعیدیه یاد شده قاجار است. 

 

 

 

قنبرعلی خان فردی خیر بوده که تمامی املاک دور مسجد نیز برای وی بوده که اینک وقف مسجد است.

 

 

 

این مسجد و مدرسه با معماری بسیار زیبا زیبا و سنتی که شامل صحن اصلی، گنبد، رواق ها و نیز دیوار های کاشی کاری شده ی زیبا می باشد، ساخته شده است.

 

 

 

پایان پیام/ 40