از سه‌شنبه‌های مهدوی تا طرح صالحین در مسجدی که پاتوق فرهنگی بلوار ابوذر است

از سه‌شنبه‌های مهدوی تا طرح صالحین در مسجدی که پاتوق فرهنگی بلوار ابوذر است

تاریخ انتشار : ۲ خرداد ۱۴۰۰
مسجد «آل محمد(ص)» یکی از مساجد فعال تهران است که توانسته با اجرای طرح‌های همچون «صالحین»، مسجد را مرکز تربیت و مهد پرورش و شکوفایی استعدادهای نوجوانان و جوانان قرار دهد و مرکز فرهنگی و مذهبی بلوار ابوذر شود.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد آل محمد(ص) در سال 1391 در بلوار ابوذر تهران تاسیس شد و یکی از مساجد فعال در این منطقه محسوب می شود که با ایجاد کانون فرهنگی هنری آل محمد(ص) توانسته زمینه حضور نوجوانان و جوانان را در این پایگاه رونق ببخشد به گونه ای که طرح «سه شنبه های مهدوی» با حضور اعضای این کانون با استقبال بی نظیر اجرا می شود.

 

حجت الاسلام «سید جبار خدابخشی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای مسجد آل محمد(ص) از ابتدای تاسیس تاکنون رونق حضور نوجوانان و جوانان به این مسجد بوده است، اظهار کرد: به همین جهت با اجرای طرح صالحین سعی کردیم، مسجد را مرکز تربیت و مهد پرورش و شکوفایی استعدادهای نوجوانان و جوانان نماییم.ضمن اینکه این مسجد همه ساله قبل از بحران کرونا یکی از مساجد فعال در اعتکاف نوجوانان محسوب می شد و با برنامه های اثرگذار سعی می کردیم در ارتقای معنویت این گروه سنی گام های اثرگذاری برداریم.

 

یکی دیگر از محورهای فعالیتی مسجد آل محمد(ص) فراهم کردن حضور بانشاط بانوان در مسجد بوده است، به گفته امام جماعت این مسجد، برای رونق حضور بانوان، سه نفر از بانوان فعال مسجد را برای هیئت امنای مسجد و همچنین مدیرصندوق قرض الحسنه مسجد انتخاب کردیم و از انتهای سال 99 نیز مسجد آل محمد(ص) به عنوان یکی از مراکز نیکوکاری انتخاب شد و از این طریق با شناسایی نیازمندان و افراد کم برخوردار محله توانستیم در محورهای تهیه جهیزیه، توزیع بسته های معیشتی و کارآفرینی خدمت رسانی کنیم، به گونه ای که به مناسبت عید نوروز و نیز مناسبت های مذهبی 700 بسته معیشتی در چندین مرحله میان اقشار بی بضاعت توزیع شد.

 

وی ادامه داد: همچنین از کسبه محله خواستیم که افراد نیازمندی را که حساب دفتری دارند به ما معرفی کنند، تا ما حساب های آنها را تصفیه کنیم که خوشبختانه در این زمینه خیرین کمک های قابل توجه ای به ما داشته اند.

 

پس از شیوع بیماری کرونا مسجد آل محمد(ص) در بحث کمک رسانی به محرومین هم فعالیت های گسترده ای در محورهای ضدعفونی و توزیع اقلام بهداشتی میان مردم داشته است، امام جماعت مسجد آل محمد(ص) در این زمینه گفت: پس از بحران کرونا تانکر موادضدعفونی کننده را در مقابل مسجد مستقر و مواد ضدعفونی کننده میان مردم توزیع کردیم. همچنین، پنج هزار لیتر هم موادضدعفونی کننده در درب منازل پیرامونی مسجد توزیع شد. در ایام کرونا اگرچه نمازهای جماعت مسجد تعطیل بوده است، اما مسجد باز بود و به مردم خدمت رسانی می کرد.

 

یکی دیگر از طرح هایی که توسط مسجد آل محمد(ص) اجرا شد، طرح «شهید سلیمانی» بوده است، حجت الاسلام خدابخشی افزود: به همت بچه های جوان مسجد توانستیم، 1500 نفر از اهالی منطقه را مورد غربالگری قرار دهیم و افراد بیمار را به بیمارستان ها منتقل کنیم و یا خدمات درمانی به آنها ارایه دهیم.

 

اجرای مسابقات کتابخوانی و طرح اهدای کتاب به نوجوانان یکی دیگر از برنامه هایی است که توسط کانون مسجد آل محمد(ص) اجرا می شود. علاوه برآن طرح «سه شنبه های مهدوی»، از جمله طرح هایی است که هر هفته به همت بچه های کانون اجرا می شود و محورهای این طرح شامل مشارکت در قربانی اول ماه شوال نذر سلامتی امام زمان (عج)،  لقمه مهربونی (افطاری ساده)،تقدیراز مادران شهدا است که با مشارکت اهالی محله اجرا می شود.امام جماعت مسجد آل محمد(ص) خاطرنشان کرد: شعار ما با اجرای این طرح این است که هر کس با هر توانی می تواند خدمتی به مردم ارائه دهد و این خدمات را نذر سلامتی امام زمان(عج) کند وساده ترین و ابتدایی ترین این خدمات می تواند پذیرایی از مردم باشد.

 

وی تاکید کرد: البته این موضوع به پذیرایی منحصر نمی شود، بلکه می توان گفت، هر کس با هر توانی می تواند خدمتی ارائه دهد، که از نمونه خدمات اراِئه شده دراین کمپین می توان به ویزیت رایگان پزشکان، اهدای شاخه گل، واکس صلواتی، برنامه برای قشر کودک، ارائه تخفیف توسط کسبه و همین طور ارائه خدمات رایگان حمل و نقل شهری است، تا این تلاش ما مورد رضایت حضرت ولیعصر(عج) قرار گیرد و برای جامعه مهدوی زمینه ساز ظهور قدم برداریم.

 

بحث پایش آسیب های اجتماعی منطقه در موضوعات اعتیاد، طلاق و فقر یکی دیگر از برنامه هایی بوده است که توسط مسجد آل محمد(ص) انجام شد و از این طریق توانستیم آسیب های اجتماعی محله را مورد رصد قرار دهیم. حجت الاسلام خدابخشی با اشاره به بهره گیری از رقبات مسجد آل محمد(ص) برای ایجاد کارآفرینی گفت: یکی از رقبات مسجد را تبدیل به واحد تجاری کرده و با راه اندازی کارگاه توانسته ایم برای 90 نفر بانو و آقا اشتغال ایجاد کنیم تا گامی در جهت رونق تولید وکارآفرینی برای جوانان برداشته شود.

پایان پیام/ 40