مسجد جامع خرمشهر؛ قرارگاه بسیار مهم تاکتیکی، معنوی و عرفانی در فتح خونین‌شهر

مسجد جامع خرمشهر؛ قرارگاه بسیار مهم تاکتیکی، معنوی و عرفانی در فتح خونین‌شهر

تاریخ انتشار : ۳ خرداد ۱۴۰۰
حجت‌الاسلام جوشقانیان گفت: مسجد جامع خرمشهر از یکسو محل تجهیز و سازماندهی‌هابود و نیز در آنجا قرار و مدار اعزام‌ها گذاشته می‌شد. مسجد جامع خرمشهر قرارگاه بسیار مهم تاکتیکی، معنوی و عرفانی به شمار می‌رفت.

حجت الاسلام والمسلمین «حسین جوشقانیان» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان درباره نقش مسجد جامع خرمشهر در حماسه آزادسازی خونین‌شهر، اظهار کرد: مسجد و جایگاه مسجد در مبانی دینی از یک عقبه بسیار عمیق و تاثیرگذار برخوردار است و مسجد فی‌نفسه نزد رزمندگان و مردم ارزش و جایگاهی والا و قدسی دارد. اما مسجد جامع خرمشهر به لحاظ اینکه در معرض تهاجم حزب بعث قرار گرفت و نزدیک به 19 ماه رژیم بعثی و عوامل سلطه به آن تعرض کردند، جایگاهی ویژه تر یافت و به عنوان رکن اصلی مقاومت، ملجا و میعاد و مرکز ثقل مقاومت شناخته شد.

 

این راوی دفاع مقدس تصریح کرد: رزمندگان از اکناف و اطراف از گنبد فیروزه ای مسجد جامع خرمشهر قوت قلب و آرامش می گرفتند و مسجد به منزله مرکزی برای اتصال به خدا بود و در عین ابعاد معنوی به دلیل آنکه مرکز دیدار و تعامل رزمندگان بود، برای آنها مرجع قوت قلب و روحیه بخشی به شمار می رفت.

 

وی با بیان اینکه در بعد سازماندهی و تجمعی قوا هم این مسجد نقشی ویژه داشت، تاکید کرد: از یک سو پناه مصدومان و جانبازان محسوب می شد، از دیگر سو محل تجهیز و ساماندهی و سازماندهی ها به شمار می رفت و نیز در آنجا قرار و مدارهای اعزام گذاشته می شد. مسجد جامع خرمشهر قرارگاه بسیار مهم تاکتیکی معنوی و عرفانی به شمار می رفت که به رزمندگان قوت و قدرت می بخشید.

 

حجت الاسلام جوشقانیان در ادامه ابراز کرد: مهمترین مولفه قدرت بعد از انقلاب اسلامی همین جایگاه معنوی مسجد و انسجام ملی با سه مشخصه امام و امت و روحیه انقلابی معنوی بود، مرکز و گرانیگاه اصلی این روحیه انقلابی و معنوی مسجد بود و نیروهای انقلابی از مساجدی برمی خاستند که به منزله آموزشگاه تعلیم و تربیت بودند و انسان هایی با آلیاژ شهیدانی همچون فهمیده ولو سیزده‌ساله  از آنها برمی خاستند.

 

وی اضافه کرد: این شهیدان در مواجهه با ستاره دارهای نظام سلطه می جنگیدند و این نیروی عمیق معنوی از مسجد به جبهه های تزریق می شد و جبهه مقاومت جان می گرفت.

 

حجت الاسلام جوشقانیان ابراز کرد: مساجد هم در خرمشهر و هم در دیگر شهرها میعاد رزمندگان بودند، و حجم اعزام ها از مساجد همه را متحیر می کرد وقتی هم به شهادت می رسیدند یا به جانبازی نائل می شدند باز هم نخستین حضور پیکر شهدا یا خاطره گویی رزمندگان در اانجام می شد. محور و پاتوق اعزام ها و حضور رزمندگان پس از بازگشت مساجد بودند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: سوم خرداد و فتح خرمشهر، غلبه بر همه دنیای یاس و ناامیدی بود چون وضعیت ما در جنگ به گونه ای بود که هیچ پیش بینی نظامی وجود نداشت که ما 19 هزار بعثی را اسیر کنیم و دنیا متحیر ماند! اگر امروز مردم با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می کنند سوم خرداد پیش روی ما است که بدانیم می توان باز هم فتح الفتوح داشت و با حضور در انتخابات این را به دنیا ثابت کرد.

 

پایان پیام/ 9