۸ ویژگی تاریخ‌ساز امام خوبی‌ها/ امام خمینی(ره) ایمان را در عمل صالح تجلی دادند

۸ ویژگی تاریخ‌ساز امام خوبی‌ها/ امام خمینی(ره) ایمان را در عمل صالح تجلی دادند

تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
حجت‌الاسلام والمسلمین ارزانی با بیان اینکه ایمان فعال امام خمینی(ره) در عرصه عمل صالح تبلور یافت و نهضت اسلامی را رقم زد، گفت: حفظ کرامت انسانی همه اقشار و طبقات و توجه ویژه به مستضعفان از دیگر وجوه شخصیتی معمار کبیر انقلاب اسلامی است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نشست مجازی تبیین سیره و اندیشه امام خمینی(ره) با عنوان «امام خوبی ها» امروز (سه شنبه، 11 خرداماه) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین «حبیب‌رضا ارزانی»، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری کشور (فهما) و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضا و کارکنان خانواده ستاد فهما، در آستانه 14 خرداد، سالروز رحلت جانگداز امام راحل برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، حجت الاسلام دکتر ارزانی در ابتدای سخنان خود با اشاره به آیه 23 سوره مبارکه احزاب «مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا»، اظهار کرد: عنوان «امام خوبی ها» برگرفته از تعبیر مقام معظم رهبری است که فرمودند: عشق به خمینی(ره)، عشق به تمام خوبی ها است.

 

شخصیت امام خمینی(ره) هنوز ناشناخته است

 

رئیس ستاد فهما ادامه داد: امام خمینی(ره) هنوز هم شخصیتی نشناخته است، باید ده‌ها سال و بلکه قرن ها بگذرد تا کار بزرگی که ایشان انجام دادند تکرار شود. از مصادیق انسان کامل بعد از پیامبر(ص) و حضرات معصومان(ع) و در مقام بعد از عصمت، از شاخص ترین چهره ها امام خمینی(ره) هستند به عنوان انسانی آرمانی که همه ارزش های انسانی را در خود تجلی داده و به عنوان یک الگو مطرح شدند و بر همه بشریت تاثیر گذاشتند.

 

وی تصریح کرد: نخستین ویژگی که در این سخنرانی به آن اشاره می کنم ایمان فعال امام راحل به عنوانی یکی از ابعاد اثرگذار شخصیت ایشان است، ایمان فعال یعنی به واسطه آن عمل صالح انجام می شود «الَّذينَ آمَنوا وَعَمِلُوا الصّالِحاتِ»، زمانی انسان در قلب و زبان به خدا و اهل بیت(ع) ایمان دارد اما زمانی این ایمان را به منصه ظهور می رساند، ایمان فعال امام در عرصه های متعدد متبلور شده است. دومین ویزگی شخصیتی امام راحل علم و فرهیختگی ایشان است، در فقه سرآمد عصر خود هستند، در میان مجتهدان تراز اول باز هم تراز اول هستند و در زمان حیات و علی رغم همه تواضع، در اصول و عرفان صاحب سبک و سرآمد بوده اند، در عرفان نظری استاد بوده و در عرفان عملی بالاترین درجه را زیست کرده اند. در زمانی که فلسفه ممنوع بود و حرمت داشت، ایشان فلسفه تدریس می کردند و مقابل مخالفان ایستادند در منطق، الهیات، تفسیر قرآن و ... نیز در بالاترین سطح قرار داشتند چنان که در تفسیر سوره حمد ایشان غوغا کرده اند. وقتی تفسیر سوره حمد ایشان از تلویزیون پخش می شد بسیاری گفتند این سطح عالی باید فراوری و بعد به مردم عرضه شود.

 

ثقلین؛ نقطه ثقل وصیتنامه الهی سیاسی امام(ره)

 

حجت الاسلام دکتر ارزانی با بیان اینکه ویژگی سوم امام راحل آن است که ایشان شاگرد مکتب قرآن و اهل بیت(ع) بودند، ابراز کرد: بعضاً افراد فرهیختگی دارند اما به مکاتب بشری وابسته اند اما علم و فرهیختگی امام به قرآن و اهل بیت(ع) وابسته بود، چنان که در وصیتنامه عبادی سیاسی ایشان انس با قرآن و ائمه(ع) به عنوان ثقلین، در بالاترین سطح به چشم می خورد و مورد توجه است.

 

رئیس ستاد فهما با بیان اینکه چهارمین ویژگی شخصیتی امام خمینی(ره) اخلاق است، تاکید کرد: امام راحل در اخلاق فردی، خانوادگی و اجتماعی سرآمد هستند، از نظر اخلاق فردی، تواضع، خودباوری، عزت نفس، کشتن هواهای نفسانی و ... در سیره ایشان بالاترین تجلی را دارد به گونه ای که بدیل نداشتند. در حوزه خانوادگی سخنان همسر، فرزندان و منسوبین به ایشان از ارتباطات صمیمی خانوادگی معمار کبیر انقلاب حکایت دارد و در حوزه اجتماعی نیز برخورد با اقشار مختلف و حفظ کرامت انسانی همه اقشار و طبقات اخلاق سرآمد حضرت امام را ثابت می کند.

 

وی اضافه کرد: پنجمین شاخصه امام خمینی(ره)، عدالت محوری در عرصه اجتماعی است، امام توجهی ویژه به مستضعفان داشتند و در همان اوان انقلاب بنیاد مستضعفان و کمیته امداد به دستور ایشان راه اندازی شدند، اساساً توجه به مستضعفان گفتمان امام خمینی(ره) بود اینکه به محرومیت زدایی و مردم فرودست توجه و برای رفع محرومیت آنها اهتمام شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین ارزانی با بیان اینکه احیای عظمت اسلام عزیز در جهان ششمین خصیصه سیره امام خمینی(ره) استف گفت: اسلام بیش از 14 قرن قدمت و عمر دارد، مسلمانان قبل و بعد از امام خمینی متفاوت زیسته اند، امام نه فقط برای شیعه بلکه برای مسلمان به‌ماهو مسلمان جایگاهی ویژه ایجاد کردند و فضایی به واسطه نهضت ایشان ایجاد شد که مسلمانان به اسلام خود افتخار می کنند. در همین 42 ساله عمر انقلاب مردم بسیاری از جهان به اسلام مشرف شده اند و این بسیار متاثر از شخصیت و خصوصیات رفتار حضرت امام بوده است.

 

احیای خودباوری و عزت نفس در ملت

 

وی هفتمین ویژگی سیره امام خمینی(ره) را احیای روحیه غرور و خودباوری در ایرانیان و مسلمانان معرفی و تاکید کرد: پیش از نهضت امام راحل ممکن بود افرادی به ایرانی و مسلمان بودن خود افتخار نکنند، اما امروز در معادلات خاورمیانه ایران اسلامی نه به عنوان مترسکی که پوشالی است بلکه به ماهو ایران، مقتدر و دارای خودباوری است و نه فقط در خاورمیانه بلکه در بسیاری از نقاط جهان به عنوان ابرقدرت شناخته می شود. همین باعث می شود که آمریکا برنامه ریزی کند تا سردار عزیز ما حاج قاسم سلیمانی را بگیرد، چون او اگرچه یک شخص بود اما نماینده یک ملت بود ایران توانسته در همین چهل و چند سال با رهبری امامین انقلاب با عزت‌نفس و خودباوری ابرقدرت ها را به زانو درآورد.

 

حجت الاسلام والمسلمین ارزانی ایجاد نهضت اسلامی و ساختار و تشکیلات حکومت اسلامی را هشتمین ویزگی سیره و نهضت امام خمینی(ره) برشمرد و ابراز کرد: با این اقدام بود که نظام شاهنشاهی 2500 ساله را براندازی و سپس مجلس و دولت و مجلس خبرگان و قانون اساسی اسلامی را ایجاد کردند. اگرچه در حوزه ساختار و تشکیلات نیازمند بازنگری هستیم اما ایجاد نهضت و شکلگیری جمهوری اسلامی افقی روشن را مقابل ما گشوده است.

 

وی با اشاره به آیه «وَ کانَ الْإِنْسانُ عَجُولًا» ابراز کرد: برای ایجاد یک تمدن حداقل نیازمند 200 تا 300 سال هستیم، انقلاب ما جوان است طبیعتا راهی که ما در حال پیمودن آن هستیم نیازمند نقشه راه است که رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب آن را ترسیم کرده اند تا بتوانیم زمینه ظهور امام مهدی(عج) را فراهم کنیم. قبل از انقلاب سختی ها و مشقات بسیار بر ملت ما تحمیل شد و با انقلاب برطرف گردید.

 

حجت الاسلام ارزانی در پایان خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب ساختاری طراحی شده که نیازمند حضور پررنگ مردم است این حضور رای به نظام و انقلاب و جمهوری اسلامی است، تقاضا می شود که حضوری پررنگ در ادای این وظیفه شرعی و اجتماعی انتخابات داشته باشید. وظیفه ما در این عرصه به عنوان عضوی از جامعه حضور در پای صندوق های رای و انتخاب اصلح است.

 

پایان پیام/ 9