«مسجد میرزا موسی»؛ یکی از ۶۹ مسجد قدیمی بازار تهران و اثر ملی از عهد قاجار

«مسجد میرزا موسی»؛ یکی از ۶۹ مسجد قدیمی بازار تهران و اثر ملی از عهد قاجار

تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۰
مسجد میرزا موسی یکی از ۶۹ مسجد در محله بازار تهران است و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند تالار الماس، شمس العماره و بازار بزرگ تهران و همچنین عطر لیلیوم، خانه تاریخی ملک و مسجد جامع قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد میرزا موسی یکی از مساجد قدیمی مربوط به دوره قاجار است و در تهران، خیابان ناصرخسرو، کوچه پله نوروزخان واقع شده است.

 

 

 

این مسجد در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۱۹۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.مسجد میرزا موسی که در گذشته کاربری مدرسه نیز داشته است، از جمله آثاری است که در دوره ناصرالدین شاه قاجار برپا و بعدها الحاقاتی به آن افزوده شده است.

 

 

 

 

مسجد میرزا موسی در بافت اصلی بازار، بعد از تقاطع ناصرخسرو، نرسیده به چهارراه سیروس، در کوچه نوروز خان قرار دارد و ورودی اصلی مسجد نیز از همین کوچه است.تاریخ ساخت بنا را مربوط به سال ۱۲۷۷ هجری شمسی می دانند و بانی و واقف آن شخصی به نام میرزا موسی تفرشی است که «وزیر دارالخلافه» بوده و بعد از درگذشت وی قسمت های الحاقی توسط فرزندانشان میرزا عبدالله خان معتمد السلطان احداث و وقف شده است.

 

 

 

 

مسجد میرزا موسی دارای ۳ شبستان بوده که استفاده فعلی مسجد از شبستان ضلع جنوبی است و ایوان مسجد نیز در مقابل همین شبستان قرار دارد. این شبستان که شبستان اصلی مسجد نیز محسوب می شود، دارای ۱۵ ستون با سرستون های بسیار زیبا است و محراب مسجد نیز دارای مقرنس کاری و کاربندیهای ظریف است.

 

 

 

 

 

مسجد میرزا موسی  یکی از ۶۹ مسجد در محله بازار  تهران است و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند تالار الماس، شمس العماره و بازار بزرگ تهران و همچنین عطر لیلیوم، خانه تاریخی ملک و مسجد جامع قرار گرفته است.

 

 

 

 

 

پایان پیام/ 40