فهما شبکه فرهنگي مساجد کشور را به يکديگر متصل کرد/لزوم بهره‌برداري از فناوري‌هاي نوين در مساجد

فهما شبکه فرهنگی مساجد کشور را به یکدیگر متصل کرد/لزوم بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در مساجد

تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
ريزانه، طي سخناني در گفت‌وگويي با برنامه «بدون مرز» راديو اصفهان، با اشاره به توسعه کمي و کيفي کانون‌هاي مساجد با اجراي طرح ملي فهما گفت: اين طرح از سه سال گذشته تاکنون شبکه فرهنگي مساجد کشور را به يکديگر متصل کرده و اين فرآيند در حال رشد و توسعه است.

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از اصفهان،  «جلال ریزانه» در برنامه «بدون مرز» رادیو اصفهان که همزمان با دهه نکوداشت کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور پخش شد، اظهارکرد: با شکل گیری طرح بزرگ فهما بر بستر سامانه بچه های مسجد شبکه بزرگی از کانون های فرهنگی و هنری مساجد تشکیل و این گنیجه عظیم و ارزشمند به همدیگر متصل شد.

 

سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه منابع ستاد فهما افزود: تدوین اساسنامه و ایجاد جایگاه حقوقی برای ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور فرصت های زیادی را برای فعالیت 26 هزار کانون ایجاد کرده و به دنبال ایجاد ردیف اعتباری در بودجه سالانه هستیم.

 

وی با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم برای مردمی سازی بخش های مختلف فعالیت های کشور، خاطرنشان کرد: کانون های مساجد بهترین بستر برای فعالیت های مردمی در حوزه فرهنگ و هنر است و قطعا با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه می یابد.

 

ریزانه با اشاره به تدوین سند تحول این ستاد در سال 1396 و پیش بینی افق 20 ساله برای این مراکز گفت: با همکاری کانون های فرهنگی و هنری مساجد به این مهم دست خواهیم یافت و کارکردهای مساجد به روز و احیا خواهد شد.

 

لزوم بهره برداری از فناوری های نوین در مساجد
وی به چالش های پیرامون مساجد و کاهش جمعیت جوان و نوجوان در دهه های اخیر اشاره کرد و افزود: فرد گرایی و رویکرد جهانی یکی از عوامل موثر در این حوزه بوده و با گذر زمان شاهد کاهش روابط بین فردی بوده ایم.

 

مشاور رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد سیاست های نادرست در حوزه مساجد را از دیگر عوامل کاهش حضور نسل جوان و نوجوان به مسجد بیان کرد و اذعان داشت: رفتارها و تصمیمات غلط همگی بر این موضوع تاثیر گذاشته و با توجه به اینکه 14 نهاد اداری در حوزه مسجد مسئولیت دارند و نیاز به وحدت انسجام است از این رو فقدان این تعاملات بر بروز مشکلات اثر گذاشته است.

 

وی بهره برداری از فناوری های نوین در مساجد را مقوله ای مهم برای جذب نسل جوان و نوجوان دانست و اظهارداشت: با گذشت زمان و توسعه فناوری های نوین اما در برخی از مساجد از این فرصت ها کمتر استفاده و روش های سنتی دنبال می شود.

 

ریزانه با بیان اینکه در برخی از مساجد به دلیل نوگرایی و توجه به تغییرات زمانه تحولات جدی در حوزه کارآفرینی و توسعه علمی صورت گرفته، یادآورشد: جذب نسل جوان در این مساجد موفق، موثر و کارآمد بوده است.