چرا برخی طلاب مایل به امامت محله نیستند؟!

چرا برخی طلاب مایل به امامت محله نیستند؟!

تاریخ انتشار : ۸ بهمن ۱۴۰۱
عضو هیئت امنای بنیاد هدایت با بررسی برخی علل کم‌توجهی به مسجد از سوی طلاب و عموم مردم، گفت: بعضاً به کسانی که در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی و سایر زمینه‌های پیش روی حوزویان موفق نیستند، می‌گویند بروید و یک مسجد را تحویل بگیرید.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد به نقل از بنیاد هدایت، حجت الاسلام «سیدابراهیم حسینی اراکی» در دومین روز از نشست ملی «آرمان عزیز2» با اشاره به آیه شریفه «إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِلْعَالَمِينَ» رسالت مهم مسجد را هدایتگری عنوان و اظهار کرد: یکی از دغدغه‌هایی که در این عرصه وجود دارد، این است که چرا برخی از افراد جامعه نسبت به این موضوع احساس نیاز نمی‌کنند و چرا مساجد ما از جانب خواص و از جانب توده مردم مظلوم است؟!

 

عضو هیئت امنای بنیاد هدایت با بیان اینکه بسیاری از طلبه‌های ما زمینه، علمیت و توانایی لازم برای پذیرش مسئولیت امام جماعت را دارند اما حاضر نیستند این کار را انجام بدهند، گفت: متأسفانه گاهی مشاهده می‌شود به کسانی که در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی و سایر زمینه‌های پیش روی حوزویان موفق نیستند، می‌گویند بروید و یک مسجد را تحویل بگیرید.

 

وی تصریح کرد: در بسیاری از عرصه‌های مختلف تولید دانش داریم اما در عرصه مسجد این خلأ حس می‌شد؛ خوشبختانه جمعی از اساتید گرد هم آمده اند و در حال تولید دانش مورد نیاز امامت و شئون مختلف هستند.

 

حجت الاسلام حسینی اراکی در تشریح وضعیت نامطلوب مساجد، گفت: چرا باید پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی، 80 هزار مسجد داشته باشیم اما تنها در پنج درصد آنها فعالیت‌های دینی و فرهنگی به صورت فعال در جریان باشد؟!

 

آگاهی و معرفت نسبت به جایگاه مسجد مردم را جذب می‌کند

 

عضو هیئت امنای بنیاد هدایت مقدمه اصلی برای فعالیت در عرصه مسجد را عزم و اراده دانست و تاکید کرد: اگر این جدیت باشد در پی آن ظفر پدید خواهد آمد و یقین بدانید که به کمال و سعادت خواهیم رسید.

 

وی امور متعددی را در ایجاد عزم و انگیزه برای مردم مؤثر دانست و گفت: رکن اصلی ایجاد انگیزه، ایجاد معرفت، آگاهی و بصیرت نسبت به جایگاه، آثار و برکات مسجد است؛ اگر مردم بر این باور برسند که در هیچ جای دیگر در زندگی خود نمی توانند به چنین آثار و برکاتی دست پیدا کنند، حتما به سوی آن می‌شتابند.

 

حجت الاسلام حسینی اراکی با تأکید بر اینکه بین علم و معرفت 12 تفاوت وجود دارد، ابراز کرد: معرفت یعنی فرد را به یک شناخت عمیق برسانیم که علم او تبدیل به یک باور عمیق شود؛ علم به تنهایی نمی‌تواند ایجاد انگیزه کند.

 

وی به نکاتی پیرامون تبیین ضرورت مسجد برای مردم پرداخت و گفت: باید هویت دینی این پایگاه، ضرورت استراتیژی دینی، ضرورت وحدت و استحکام بخشی و ضرورت حاکمیت پایگاه مسجد را به صورت چهره به چهره و حتی در مناسبت‌های مختلف برای مردم بازگو کنیم.

 

اساس تربیت، ایجاد و رشد معنویت است

عضو هیئت امنای بنیاد هدایت درباره ضرورت هویت دینی، بیان داشت: موضوع همه معارف و احکام دینی و موضوعی که همه انبیاء و اولیاء الهی دنبال می کنند، «انسان» است. همه می‌خواستند انسان را آن‌گونه که خدای متعال می‌خواهد تربیت و هدایت کنند. اساس و بنیان تربیت، معنویت است؛ تفاوت اصلی هدایت الهی با هدایت مادی همین است. ما می خواهیم انسان را معناگرا کنیم.

 

حجت الاسلام حسینی اراکی با اشاره به آیه شریفه «سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنْفُسِهِمْ حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ»، گفت: اینها آیات هستند، حتی پیامبر(ص) هم خودش یک آیه است. یک معنا و یک حقیقت وجود دارد؛ همه انبیاء می خواستند دست بشر را بگیرند و به یک معنا برساند و دل و زندگی و اوقات بشر را مشغول به آن معنا کنند؛ هر اندازه که این اتفاق بیفتد به همان میزان زندگی معنوی خواهند داشت. به همین دلیل هرگز انبیاء بشر را به غیر خدا دعوت نکردند و حتی دنیا را هم در کنار دعوت ‌شان قرار ندادند.

 

وی به فعالیت‌های دشمنان برای ایجاد انحراف در باورها، تمایلات و ذهن و دل مردم، اشاره کرد و ابراز کرد: زرق و برق فرهنگ منحط غرب، انسان‌ها را به دنیا متمایل کرد. «الوین تافلر» محقق و نظریه‌پرداز آمریکایی در کتاب «موج سوم» می گوید ما آمدیم بشر را به اوج خوشبختی برسانیم و خوشبختی را بهره مندی از دنیا تعریف می کند؛ مهم ترین فرق میان تربیت الهی و غیر الهی همین است. نظام الهی اولین نسخه اش این است که بشر را به اوج فلاح و خوشبختی می رساند؛ خدا می خواهد کاری کند که بشر کرامت نفس پیدا کند و نمی گذارد زرق و برق دنیا او را غافل کند.

 

مسجد؛ پایگاه معنویت

عضو هیدت امنای بنیاد هدایت مسجد را پایگاه معنویت خواند و تاکید کرد: پیامبر(ص) وقتی به معراج رفت، خداوند فرمود «یا احمد أنت عبدی و أنا ربک» به همین دلیل اولین خانه‌ای که خداوند در این عالم آفرید، مسجد بود. اگر می‌خواهید انسان‌ها را هدایت کنید و به معنویت برسانید، پایگاهش مسجد است.

 

حجت الاسلام حسینی اراکی افزود: روحیه ایثار و از خود گذشتگی کجا باید شکل بگیرد؟! خانه اصلی ما جایی است که خداوند برای ما معین فرموده است، پیامبر فرمود«كُونُوا فِی الدُّنْیا اَضْیافاً وَاتَّخِذُوا الْمَساجِدُ بُیُوتاً» از دیدگاه تربیتی و هدایتی اسلام، حتی نشستن در مسجد موضوعیت دارد؛ امیرالمؤمنین(ع) فرمود: من نشستن در مسجد را نسبت به نشستن در بهشت ترجیح می دهم؛ چرا که در اینجا رضای الهی است و در آنجا رضایت نفس من است.

 

وی با تأکید بر اینکه تقدس مسجد یک امر اعتباری نیست و خداوند ذاتا و تکوینا مسجد را مقدس قرار داده است، گفت: به همین دلیل اگر در مسجد حرف دنیا را بزنیم، کراهت دارد. مسجد برای یاد خدا، احیای ذکر الله و معنویت است؛ این اصل نباید فراموش بشود. البته مسجد تراز، فعالیت سیاسی، اجتماعی و حتی ورزشی هم دارد اما جای جناح بازی و ورزشگاه نیست.

 

عضو هیئت امنای بنیاد هدایت تصریح کرد: استراتژی مکتب اسلام این است که با توحید و هدایت و انسان سازی شروع می کند و بناست کل عالم خلقت را به اوج معنویت، اخلاق و کمالات انسانی برساند «هُوَ الَّذیِ اَرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدی وَ دینِ الحَقِّ لِیُـظهِرَهُ عَلَی الدّینِ کُلِّه». ما چقدر در مسیر تحقق این استراتژی هستیم.

 

جهاد تبیین متوقف بر عِده و عُده نیست

حجت الاسلام حسینی اراکی ادامه داد: مسیر تحقق این استراتژی از نگاه حضرت حجت(عج) این است که خطاب به شیعیان فرمود باید ابتدا به یک اجتماع دل‌ها برسید. اجتماع ابدان به درد نمی خورد؛ وظیفه یک روحانی و سرباز امام زمان(عج) این است که مردم به طور همگانی، دل‌شان آن حضرت را بخواهد و دل‌ها به یکدیگر پیوند بخورد. جنود شیطان هم راهبردشان دقیقا نقطه مقابل این است؛ آنها می‌خواهند دل‌های بشریت را متشتت و متفرق کنند.

 

وی امامان محله و جماعات را افسران این میدان استراتژی دانست که هدف دین و امام زمان را در جامعه پیاده می کنند و گفت: معلوم نیست کاری که شما انجام می دهید را حتی یک استاد حوزه علمیه بتواند انجام بشود. شما می توانید دل‌ها را به سمت امام زمان(عج) برگردانید همانطور که از گزارشات فعالیت‌های شما که به ما می رسد، شاهد این مدعا است.

 

عضو هیئت امنای بنیاد هدایت جهاد تبیین را متوقف بر عِده و عُده نداست و تأکید کرد: اگر شما در این مسیر گام بردارید، مطمئن باشید که خدا، انبیاء و ائمه اطهار(ع) پشتیبان و حامی شما خواهند بود.

 

پایان پیام/ 9