برنامه‌های تحولی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد/تمرکز زدایی فعالیت‌ها از ستاد و واسپاری به کانون‌ها

برنامه‌های تحولی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد/تمرکز زدایی فعالیت‌ها از ستاد و واسپاری به کانون‌ها

تاریخ انتشار : ۳ فروردين ۱۴۰۲
حجت‌الاسلام والمسلمین خداداده، در پیامی خطاب به مدیران و اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور به مناسبت فرارسیدن بهار و تقارن آن با ماه مبارک رمضان، ضمن تشریح برنامه‌های تحولی در سال ۱۴۰۲ بر تمرکز زدایی فعالیت‌ها از ستاد تأکید کرد.

 خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد به نقل از  روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور: حجت‌‌الاسلام و المسلمین «کمال‌الدین خداداده»، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، با صدور پیامی خطاب به مدیران و اعضای کانون‌های مساجد کشور، ضمن تبریک فرارسیدن سال ۱۴۰۲ هجری شمسی و تقارن این ایام با ماه مبارک رمضان؛ به تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های این ستاد در سال جدید پرداخت. متن این پیام به شرح ذیل است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

قال الصادق (ع): و ما من یوم نیروز الا و نحن نتوقع فیه الفرج، لانه من ایامنا و ایام شیعتنا... هیچ نوروزی نیست مگر آنکه ما در آن روز توقع ظهور حضرت حجت (عج) را داریم چرا که این روز از روزهای ما و شیعیان ما است.

محضر مبارک مدیران و اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور

سلام علیکم

فرارسیدن بهار طبیعت و تقارن مبارک آن با بهار بندگی و قرآن را گرامی می داریم. آغاز سال برنامه ای مساجد با ماه مبارک رمضان و آغاز برنامه های تحولی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را همزمان با آغاز سال ١۴٠٢، به فال نیک گرفته و به همین مناسبت برنامه های سال آتی ستاد را با شما مرور می‌کنیم. 

همسنگران شما در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد، پیرو رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سخنرانی روز اول فروردین سال 1402، در موضوع شناسایی نقاط قوت، لزوم ایجاد تحول و شناسایی ضعف ها و نقاط معیوب به منظور تغییر، اصلاح و رفع ایرادات موجود اقدام به در میان گذاشتن مسائل اساسی خود با افکار عمومی، به منظور فعالسازی اندیشه ها و تحقق خواسته ها و مطالبات بزرگ و نقد و بحث آن ها با صاحبان فکر و اندیشه، بالاخص با شما فعالان عرصه فرهنگ و هنر در کانون ها نموده اند. 

رجای واثق داریم در آغاز دهه چهارم از فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد، ذیل شعار محوری دولت سیزدهم، که حول نهضت بازگشت به مسجد، تعریف و تدوین شده است، با همکاری، هم افزایی و مجاهدت های ائمه محترم جماعات، مدیران و اعضای کانون ها و مشارکت دستگاه ها و نهادهای فعال در امر مسجد، شاهد بازآفرینی و احیای جایگاه کانون های مساجد در سپهر فرهنگی و هنری این مرز و بوم باشیم. 

ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد، در دوره جدید، با سرلوحه قراردادن بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تاریخ ١٩ مهرماه، سال ١٣٩١، در جمع علمای استان خراسان شمالی که فرمودند: 

من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکاری بسیج... این کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیاز آن جوانی است که آنجا حضور پیدا میکند، فراهم کنید. مطالعه کنید. کتابهائی وجود دارد که میشود از این کتابها استفاده کرد. کتابهائی هست؛ بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانی که اهلش هستند. خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانونهای فرهنگی - هنری بروید و پذیرای جوانها باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت، با مدارا. 

ذیل چهار راهبرد هویت بخشی، جریان آفرینی و توانمندسازی، سازماندهی و شبکه سازی و بهبود و تعالی سازمانی، برنامه ها، جشنواره ها و عملیات های متعددی را برای سه سال آینده طراحی و تدوین نموده اند. 

غالب این برنامه ها با تاکید بر تمرکز زدایی از ستاد و واسپاری فعالیت ها به ستادهای استانی و کانون ها به عنوان واحدهای عملیاتی، سازماندهی و هدایت خواهند شد. 

بازآفرینی هویت کانون های مساجد، به عنوان خاستگاه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی، جریان آفرینی و توانمندسازی اعضای کانون ها با هدف کادرسازی و تربیت نیروهای جوان، مومن و انقلابی و البته مسلح به سلاح معرفت و استدلال از جمله اهداف و برنامه های ستاد در ٣ سال آینده خواهد بود. 

سازماندهی و شبکه سازی بیش از ٢۶ هزار کانون، در جغرافیای فرهنگی و هنری ایران عزیز، با هدف ارتقای بهره وری و نقش آفرینی موثر این شبکه عظیم مردمی که تا دور افتاده ترین روستاها نیز امتداد دارد، ضمن برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت موثر بانوان، در دستور کار قرار گرفته است.

مشارکت پذیری دستگاه ها و نهادهای دغدغه مند فرهنگی، بالاخص هم افزایی با بسیج، مبتنی بر رهنمودهای داهیانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و همچنین هم افزایی با نمایندگان معزز ولی فقیه و مراکز رسیدگی به امور مساجد به عنوان متولیان امر مدیریت مسجد و تعامل با آموزش و پرورش به عنوان مامن و مرکز تربیت نسل نوجوان و جوان، از جمله اقدامات راهبردی ستاد به شمار می آید. 

انتظار می رود مدیران و اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد با مراجعه و دریافت برنامه ها و رویکردها از سامانه بچه های مسجد و با مجاهدت و تلاش شبانه روزی و عنایت به لزوم پیوند کانون ها و مدارس با هدف جذب جوانان و نوجوانان، ضمن میزبانی از بچه های مسجد و محله با روی خوش، سماحت و مدارا، طراحی و پیاده سازی عملیات های محله محور فرهنگی و هنری در تعامل با امام جماعت به عنوان مدیر طبیعی مسجد، بسیج و اعضای هیئت امناء، مقدمات نقش آفرینی کانون ها در جامعه مهدوی را فراهم آورند. 

بی صبرانه منتظر دریافت گزارش ها و اقدامات امیدآفرین و تحول گرایانه شما عامرین و آبادگران مساجد، در سامانه بچه های مسجد هستیم.

کمال الدین خداداده

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور

 

پایان پیام/ 9