برگزاری طرح ملی «مساجد، پایگاه قرآنی» در کانون های کهگیلویه و بویراحمد

برگزاری طرح ملی «مساجد، پایگاه قرآنی» در کانون های کهگیلویه و بویراحمد

تاریخ انتشار : ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
لایقی اصل گفت: با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه قرار گرفتن مساجد به عنوان پایگاه قرآنی، طرح ملی «مساجد پایگاه قرآنی» از طرف معاونت فرهنگی و هنری ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور به استان ها ابلاغ شد.

کریم لایقی اصل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج با اشاره به طرح ملی «مساجد، پایگاه قرآنی» اظهار کرد: امروز مساجد با توجه به نرم افزار فکری و فرهنگی اصیل اسلامی که برگرفته از قرآن است، می توانند در میدان هجمه جنگ ترکیبی دشمن نوجوانان و جوانان را با زلال معارف اسلامی آشنا و با تلاشی از جنس «جهاد تبیین» شبهات و هجمه های دشمنان را خنثی و نسل جوان را برای نقش آفرینی در مسیر انقلاب آماده کنند.


سرپرست ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: به غیر از تمسک به قرآن و حرکت برنامه ریزی شده برای قرآنی شدن جامعه، فهم جایگاه تمدنی مسجد، همکاری و مشارکت مومنین امکان‌پذیر نخواهد بود.


وی ادامه داد: از سوی دیگر علاوه بر فعال بودن هر مسجد، یکی از کارهای مهم دیگر، شکل گرفتن شبکه مساجد محلات و همکاری و تعامل آنها با یکدیگر است.


لایقی اصل خاطرنشان کرد: ارتباطی که به ترویج فرهنگ قرآنی کمک می کند، با این نگاه و با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه قرار گرفتن مساجد به عنوان پایگاه قرآنی، طرح ملی «مساجد پایگاه قرآنی» از طرف معاونت فرهنگی و هنری ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور به استان ها ابلاغ شد.


سرپرست ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد به اهداف این طرح ملی اشاره کرد و افزود: تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه ترویج فعالیت های قرآنی، قرار گرفتن تلاوت در خدمت تاثیرگذاری بر مستمع، انس با قرآن کریم به عنوان مقدمه‌ای برای تخلق و عمل به قرآن، ترویج معارف قرآنی و حرکت به سمت فهم قرآن، ترویج سبک زندگی قرآنی و عمل به دستورات الهی و هم افزایی ظرفیت های قرآنی کانون های فرهنگی و هنری مساجد از جمله اهداف این طرح است.


وی مخاطبان طرح ملی «مسجد، پایگاه قرآنی» را کانون های فرهنگی و هنری مساجد دانست و یادآور شد: در این طرح اولویت با کانون‌های مجری طرح تلاوت نور، حضور در دوره های آموزشی قرآنی برگزار شده از سوی ستاد، حضور فعال در مسابقات قرآنی مدهامتان و همچنین کانون هایی که تمایل و آمادگی خود نسبت به اجرای طرح را اظهار کرده باشند، است.


لایقی اصل به مختصات برنامه طرح ملی «مسجد، پایگاه قرآنی» اشاره کرد و گفت: مخاطبین طرح عموم مردم، مدت اجرا ۴۵ الی ۶۰ دقیقه و در قالب نشست یا محفل با موضوع تلاوت قرآن کریم خواهد بود.


سرپرست ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد شاخص‌های اصلی ارزیابی کانون ها را در این طرح ملی، برگزاری منظم جلسات طبق گزارش ثبت شده در سامانه، بارگذاری مستندات با کیفیت در سامانه، سطح کیفی برگزاری جلسات تلاوت و با دعوت از قاری، نظم در برنامه ریزی و ...، تعداد مخاطبان طرح و تبلیغات اطلاع رسانی طرح دانست.


وی بر ضرورت ارتباط مساجد قرآنی با یکدیگر در این راستا تاکید کرد و افزود: در  راستای گام های اجرایی برنامه، ارتباط کانون های مجری طرح با یکدیگر، هم افزایی و به اشتراک گذاشتن ظرفیت های مادی و معنوی کانون های همجوار، اجرای برنامه های مشترک شامل مسابقات قرآن، محافل قرآنی، هیئت قرآنی و کلاس های آموزشی و همچنین ثبت گزارش اقدامات مشترک توسط کانون میزبان به همراه اسامی کانون های همکار در فرم فعالیت های شبکه ای سامانه «بچه‌های مسجد» یک ضرورت است.


لایقی اصل به برنامه های مکمل از جمله برگزاری کلاس های آموزشی اشاره کرد و یادآور شد: روخوانی، روانخوانی، فصیح خوانی، تجوید از جمله تجوید سطح مقدماتی و تجوید سطح عالی، صوت و لحن، آموزش مفاهیم و همچنین آموزش تفسیر قرآن باید در دستور کار قرار گیرد.


سرپرست ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ارزیابی و سطح بندی کانون های مجری این طرح ملی، افزود به منظور شناسایی کانون های برتر این طرح، عملکرد کانون ها و گزارش های ثبت شده در سامانه «بچه‌های مسجد» مورد رصد و ارزیابی قرار گرفته و کانون هایی که عملکرد بهتری از نظر کمی و کیفی داشته باشند طبق جدول ارائه شده از مرکز، به عنوان کانون های برتر معرفی خواهند شد.


وی ضمن بیان وظایف کانون ها در راستای اجرای مطلوب طرح ملی «مساجد، پایگاه قرآنی»، خاطرنشان کرد: هماهنگی با امام جماعت مسجد و هیئت امنا، ارتباط با کانون های همجوار جهت اجرای برنامه های مشترک و به اشتراک گذاشتن ظرفیت ها، برنامه ریزی و اطلاع رسانی منظم و موثر جهت حضور عموم مردم، جذب منابع مردمی جهت اجرای برنامه ها، مستندسازی و ثبت گزارش فعالیت ها در سامانه یک ضرورت است که باید مورد توجه قرار گیرد.

پایان پیام/ 82