

برنامههای مساجد و امامان محله برای اربعین/ جمعبندی گام اول عملیات مسجد
خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانونهای مساجد به نقل از بنیاد هدایت، هماندیشی سهروزه شهید مختارزاده ویژه شبکه راهیاری با هدف هم افزایی شبکه راهیاری در خصوص فعالیتها و برنامههای مساجد و امامان محله در ایام اربعین و جمعبندی گام اول عملیات مسجد برگزار شد و برای این اهداف جلسات تبیینی و مباحثات و هماندیشیهای خوبی صورت گرفت و جمعبندی آن در ضمن بسته هایایده و تجربیات اربعینی جمعآوری گردید.
این نشست ۳ روزه از چهارشنبه، ۱۱ مرداد با سخنرانی و ارائه حجت الاسلام رضا غلامی قائم مقام بنیاد هدایت آغاز شد و در ادامه حجت الاسلام توتچی برنامههای مرکز داوری هدایت را ارائه کرد.
خانم مریم زادقاسمی سخنران بعدی نشست بود که موضوع راهیاری شبکه شریکة الامام را به بحث گذاشت و در ادامه برنامهها حجت الاسلام محمد جنتی محب مدیرکل اعزام مبلغ سازمان تبلیغات کشور با موضوع خط محتوایی سازمان تبلیغات اسلامی، مطالبی را تبیین کرد.
تحلیل آماری عملیات مسجد به مسجد دیگر برنامهای بود که از سوی حجت الاسلامامید محلاتی، معاون راهبری بنیاد هدایت و سیدمهدی موسوی معاون طرح و برنامه بنیاد هدایت ارائه شد.
برنامههای نوبت عصر نخستین روز نشست با تببین موضوع گعدهها توسط معاون راهبری بنیاد هدایت آغاز شد و در ادامه گعدههای راهیاران با موضوع «تجربیات و نقاط تأثیرگذار ارائهها» و «راهی که باید طی شود» برگزار شد.
دومین روز نشست
دومین روز نشست با سخنرانی حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان، مدیرعامل بنیاد هدایت با موضوع «حرکت تمدنی اربعین تا جامعه پردازی» آغاز شد؛ وی جریان مردمی اربعین را مدلی تمدنی دانست که مبتنی بر همین نوع نگاه شکل گرفته است و با تأکید بر اینکه جریان اربعین جنس خدمترسانی را تغییر داد، اظهار داشت: اربعین باعث شد که فرهنگهای خوبی که کم کم داشت فراموش میشد مثلایستگاههای صلواتی و... احیا و رشد کرد. جالب این است که خدماترسانی به زائران هم عادلانه است یعنی برایشان آشنا بودن زائر، قومیت و ویژگیها دیگر مهم نیست بلکه همین اندازه که زائر اباعبدالله(ع) است، به او خدمات میدهند حتی جای خود را به زوار میدهد و خودشان در سرما و گرما، بیرون از موکب تا صبح سر میکنند.
وی اربعین را یک اتفاق بزرگ و تمدنی خواند و گفت: برگزاری مراسم حج، خروجی متأثر از نگاه تمدنی غرب است؛ اگر بنا بود با این مدل اربعین را برگزار کنیم یک دهم این میزان مشارکت را هم نداشتیم. در تفکر اربعینی زائری که شروع به سفر میکند، خود را به امام حسین(ع) میسپارد و از پیش، جا و غذا رزو نمیکند؛ در مسیر پیش میرود و در زمان لازم هرجا که بود به او خدمات ارائه میشود. این یک اجتماع کوچکی است شبیه جامعهای که طبق روایات ما در زمان ظهور شکل میگیرد.
حجت الاسلام رضا عزت زمانی دومین سخنران این نشست بود که بیان کرد: هر حرکتی که در جریان حق بخواهد اتفاق بیفتد نیازمند انسانهایی است که در این مسیر دچار وهن و سستی نشوند و از خود ضعف نشان ندهند؛ اگر مردان الهی دچار وهن درونی و سستی بیرونی نشدند شکست ناپذیر میشوند و نتیجه این همراهی و عدم سستی پیروزی و نصرت الهی است.
وی نصرت الهی را حاصل کار ربّیون دانست و افزود: در مسیر الهی اگر ضعف درونی نداشتیم و از کاستیهای بیرونی هم خود را جدا کردیم و استقامت کردیم نتیجهاش این میشود که از خدا میخواهیم «وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِینَ».
پایان بخش برنامههای نوبت صبح نیز سخنرانی حجت الاسلام روح الله حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی بود که فریضه جهاد تبیین را بر امر به معروف و نهی از منکر مقدم دانست و گفت: البته قرار نیست که به بهانه جهاد تبیین امر به معروف و نهی از منکر تعطیل شود اما نسبت بین اینها و کارکردها و آثار هر یک باید مشخص شود.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: وقتی مردم در برابر نظام طاغوتی دنیا میایستند که جهاد تبیین صورت بگیرد؛ بنابراین باید در این زمینه کار کنیم همانطور که باید در زمینه امر به معروف و نهی از منکر کار کرد که آثار زیادی در سلامت و امنیت اجتماعی دارد. باید برای این فرائض جلسات و کارگاههای تخصصی برگزار شود؛ این موضوع در مباحث روانشناسی اجتماعی نیز قابل پیگیری است.
برنامههای نوبت عصر نیز با گعدههای تخصصی راهیاران گعده با موضوع مجموعه اقدامات اربعینی ادامه پیدا کرد و در پایان جلسه جمعبندی و ارایههای عملیاتهای اربعینی با حضور حجت الاسلام میرمحمدیان برگزار شد.
سومین روز نشست
برنامههای سومین روز نشست شهید مختارزاده با برگزاری گعدههای خوانش دغدغههای رهبری در حوزه تبلیغ آغاز شد و در نهایت جمعبندی اقدامات راهیاری در خصوص امامان شاخص مسجد به مسجد توسط حجت الاسلام محلاتی انجام شد.
در ادامه برنامههای روز پایانی نشست، حجت الاسلام پشم فروش به ارائه ارتباطات و خدمات راهیاری به امامان اربعینی پرداخت و پس از آن معاون راهبری بنیاد هدایت به ارائه جمعبندیهای اقدامات راهیاری پرداخت و اصول و سیاستهای آموزش پایان بخش برنامههای نشست بود که توسط حجت الاسلام مصطفی محمددوست مسئول آموزش بنیاد هدایت برگزار شد.
پایان پیام/ 9