هيچ موضوعي مانند مسئله جمعيت در آينده تمدني انقلاب تاثيرگذار نيست

هیچ موضوعی مانند مسئله جمعیت در آینده تمدنی انقلاب تاثیرگذار نیست

تاریخ انتشار : ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
محبي تبار گفت: حوزه جواني جمعيت مانندحوزه اقتصاد و سياست و ... نيست بلکه مسئله تعداد نفوس است. هيچ موضوعي مانند مسئله جمعيت در آينده تمدني انقلاب تاثيرگذار نيست و کانون ها در اين باره بايد نقش خود را بدانند و آن را به بهترين شيوه ايفا کنند.

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کام.م خای فرخنگی هنری مساجد کشور؛ دومین روز از گردهمایی مدیران ستادی و استانی این ستاد امروز (پنجشنبه، ۶ اردیبهشت ماه) در محل باغ زیبای تهران برگزار شد.

دکتر شکیبا محبی‌پور، دبیر ستاد ملی جمعیت در نوبت عصرگاهی این نشست درباره استفاده از ظرفیت کانون های فرهنگی هنری مساجد برای افزایش جمعیت، اظهار کرد: طبق استنادات تاریخی همواره در تاریخ اسلام و انقلاب مسجد محل جوششِ جهاد، معارف و عرفان و جوشش همه خوبی ها در راستای تعالی انسان، خانواده و جامعه بوده و همچنان است.

وی ادامه داد: از این رو، ما هم در ستاد ملی جمعیت معتقدیم ازجمله مهمترین جایگاه هایی که باید در فرهنگسازی جمعیتی خوب دیده و احیا شود، مساجد هستند.

محبی‌پور تصریح کرد: ما به ظرفیت مساجد اعتقاد و اتکاء داریم و تلاش می کنیم مساجد پای کار جوانی جمعیت بیایند.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به جوشش های عناصر اثرگذار در جبهه فرهنگی انقلاب، ابراز کرد: این جوشش ها ادبیات، هنر و فرهنگ را خوب می شناسند و می توان از ظرفیت آنها برای رقم زدن اتفاقات خوب در مساجد بهره گرفت به ویژه آنکه مسجد از صدر اسلام تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن هم پایگاه هدایت جامعه بوده و است.

وی اضافه کرد: تلاش داریم در ستاد ملی جمعیت جهت‌گیری جمعیتی را در حوزه فرهنگ با رویکرد مسجدی پُررنگ ببینیم.

محبی‌پور تأکید کرد: حوزه جوانی جمعیت مانندحوزه نان و آب و اقتصاد نیست بلکه مسئله تعداد نفوس است. هیچ موضوعی مانند مسئله جمعیت در آینده تمدنی انقلاب تاثیرگذار نیست و کانون های فرهنگی هنری هم در این باره باید نقش خود را بدانند و آن را به بهترین شیوه ایفا کنند.

محبی‌پور با ابراز خرسندی از ظرفیت بالای کانون‌های مساجد برای ورود به مسئله جمعیت، خاطرنشان کرد: این کانون ها از ظرفیت آفرینی های جمعیت بهره‌مند می شوند.

وی یادآور شد: اگرچه زنان و مادران در کف میدان فرزندآوری هستند اما بار سنگین مدیریت بر عهده آقایان حاضر در لایه های حکومتی است.

 

در ابتدای این جلسه، زهراسادات موسوی‌پناه، مدیرکل آموزش و پژوهش ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با ارائه گزارش از فعالیت‌های این ستاد در حوزه جمعیت، بیان کرد: علاوه بر تاسیس کانون های تخصصی خواهران که بعضا مساله جمعیت را دنبال می کنند، با الگوگیری از اردوهای نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها برای زوج های دانشجو، اردوهایی طراحی کرده ایم.

وی ادامه داد: در فاز نخست این اردوها با رویکرد آموزشی تفریحی ویژه مدیران کانون ها و با حضور ۵۰۰ نفر و به میزبانی مشهد مقدس آغاز می شود و بتدریج این تعداد به پنج هزار نفر افزایش می یابد.

موسوی‌پناه در ادامه تصریح کرد: علاوه بر این، سامانه تخصصی مشاوره های فرزندآوری نیز راه اندازی می شود چراکه در بررسی های مختلف اینطور به نظر می رسد بسیاری از مشاوران نه‌تنها الزاماً در چارچوب نظام اسلامی مشاوره و راهنمایی نمی کنند بلکه بعضا به سمت معکوس حرکت دارند، از این رو، نیاز است مشاوره در کشور با مبنای قرآنی و دینی دنبال شود و بهترین بستر ارائه مشاوره هایی از این دست مسجد است.

مدیرکل آموزش و پژوهش ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور تأکید کرد: این سامانه مجازی مسجدی در وهله نخست در کانون ها ویژه اعضای کانون ها معرفی و فعال می شود و در سطح گسترده تر عموم مردم از مشاوره های مذهبی و تقویت جوانی جمعیت بهره مند می شوند.

وی با اشاره به تولیدات رسانه ای در موضوع جمعیت، ابراز کرد: در این تولید از ظرفیت کانون ها بهره می گیریم، در کنار آن از انسان‌رسانه ها با محور مادران و فعالان جمیعیتی حوزه رسانه نیز بهره می گیریم چون بعضا تاثیر این افراد از رسانه های تخصصی و رسمی بسیار بیشتر است.

موسوی‌پناه در پایان خاطرنشان کرد: پویش کتابخوانی و رسانه ای هم با موضوع جمعیت در دستور کار ستاد بوده و است.