کتاب یکی از پُربسامدترین ماموریت های کانون های مساجد
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ، محمدتقی محمدیان معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد، با بیان اینکه فعالیتهای ناظر بر کتاب یکی از پُربسامدترین ماموریتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد است، اظهار کرد: در واقع کانونها با برخورداری از بیش از ۱۲هزار کتابخانه ثبت شده در مساجد کشور یکی از گستردهترین شبکه های مربوط به کتاب را به خود اختصاص داده اند که این تعداد ۳ برابر کتابخانههای عمومی کشور است اما متاسفانه حتی از یکدهم منابع این کتابخانه بهرهمند نیستند و تنها با مشارکت خیرین، اهالی مسجد و همیاری بچههای مسجد حمایت، تجهیز شده و پابرجا باقی ماندهاند.
معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد کانونهای مساجد کشور ادامه داد: ارائه خدماتی نظیر امانت کتاب، برگزاری مسابقات و پویشهای کتابخوانی، طرح مبادله کتاب، طرح شنبههای کتاب و معرفی هفتگی کتابهای مفید در مساجد، ایجاد شبکه مروجین و فعالان کتاب، تولید کتابهای صوتی و چندرسانهای به همت بچههای مسجد و ... از مهمترین فعالیتهای ناظر بر کتاب در کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور محسوب میشود.
تعالی دختران؛ نرمافزار فعالیت کانونهای تخصصی خواهران
محمدیان در ادامه افزود: تشکیل کانونهای تخصصی خواهران یکی از ابتکارات ستاد کانونهای مساجد در سال گذشته بوده و شکلگیری بیش از ۱۵۰۰ کانون تخصصی خواهران، آن هم با برخورداری از الگوی اقدام خاص که مبتنی بر نظریه سوم زن تراز انقلاب اسلامی است، یکی از اقدامات ویژه این ستاد است؛ از سوی دیگر مشارکت با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و ستاد ملی جمعیت برای فعالیتهای خاص این کانونها در حوزه افزایش جمعیت، ترویج فرزندآوری و ارتقای شاخصهای فرزندپروری و تربیت نسل مهدوی از جمله فعالیتهای این کانونها در یک سال گذشته به شمار میرود.
کادرسازی؛ اساسیترین راهبرد شبکه نورانی بچههای مسجد
وی گفت: تجربه فعالیتهای مسجدی در طول تاریخ انقلاب اسلامی گویای یک نکته بسیار مهم است و آن عبارت است از اینکه مسجد در تربیت عناصر مجاهد و فعال و مسئولیتپذیر در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، نظامی و... و. ممتاز و موفق عمل کرده است به نحوی که شاید به جرات بتوان گفت که هیچ مرکز آموزشی و حاکمیتی به اندازه مساجد برای بخشهای مختلف حکمرانی نیروی کارآمد تربیت نکرده است.
معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد ادامه داد: کار فرهنگی و مسجد، زمینهساز تربیت عناصر متعهد، مسئولیتپذیر، جهادی، مردمی و دارای سعه صدر و روحیه خدمتگزاری بوده است؛ از این رو، توانمندسازی شبکه نورانی بچههای مسجد و تمرین مدیریت و کنشگریهای فرهنگی – اجتماعی یکی از رویکردهای جدی است؛ ضمن اینکه برگزاری دورههای مختلف آموزشی، تشکیلاتی، معرفتی و مهارتافزایی از جمله فعالیتهای ستاد و کانونهای زیرمجموعه آن است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین بهرهمندی از شبکه مجازی آموزشی LMS ستاد کانونهای مساجد، تولید محتوای آموزشی برخط چند رسانهای نیز یکی از وجوه ممتاز فعالیتهای آموزشی و توانمندسازی اعضای کانونها به شمار رفته و اعزام بیش از هفت هزار نفر به مشهد مقدس در قالب اردوهای آموزشی، عقیدتی و تشکیلاتی کادر نوجوان مساجد موسوم به دوره شهید رئیسی، نمونهای از این اقدامات است.