«همراه‌مسجد»؛ فضايي نو در شنيدن حرف مردم

«همراه‌مسجد»؛ فضایی نو در شنیدن حرف مردم

تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۳
محسن زنگنه، ضمن تقدير از فعاليت‌هاي مرکز ارتباطات مردمي مساجد «همراه مسجد» اين مرکز را اتفاقي بديع و نو دانست و گفت: همين که مردم ببينند صدايشان شنيده مي‌شود بسيار قابل تقدير است، بايد تلاش کنيم که امور مسجدي همچنان مردمي باقي بماند و متکي به دولت نباشد.

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ، محسن زنگنه نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات آن ضمن بازدید از مرکز ارتباطات مردمی مساجد «همراه مسجد» و به چند مورد از سوالات و درخواست‌های مردمی پاسخ گفت.

زنگنه در حاشیه این بازدید پاسخ به پرسشی در مورد حمایت‌ها و اعتباراتی که مجلس شورای اسلامی می‌تواند از مساجد داشته باشد و از سوی دیگر روند قانونی به منظور استفاده مساجد از موقوفات و همچنین حمایت‌های دولتی، اظهار کرد: اصولا کمک به مسجد یک ویژگی دارد که اگر یک ریال به مسجد کمک کنید شاید صد ریال و هزار ریال خروجی داشته باشد اما بر عکس ، دستگاه‌های دولتی گاهی صد ریال کمک می‌کنید اما یک ریال خروجی دارند؛ بنابراین فکر می‌کنم هرچه به مساجد کمک کنیم از آنجایی که این حمایت ضربدر ظرفیت‌های مردمی می شود، اتفاقات خوبی می‌افتد.

وی افزود: باید مراقب باشیم که مساجد دولتی نشوند، این مرز دقیقی است و نباید اینگونه شود که مثلا هیأت بزنیم و بگویند پس پول‌اش کجاست؟ نباید به این سمت برویم که اتکا به دولت شود، چراکه اگر چنین شود آن مجموعه بعد از مدتی از بین می رود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این راستا تلاش ما در مجلس این است که به نحوی برخی از خدمات و تکالیفی را که دولت در حوزه فرهنگ دارد به سمت مساجد هدایت کنیم، در برنامه هفتم اگر کلمه مسجد را جستجو کنید بالغ بر ۲۵ مورد می‌ آید مثلا آموزش‌های مسجدمحور برای آموزش و پرورش، آسیب‌های اجتماعی با محوریت مسجد، مسائل فرهنگی با اولویت مسجد و ... یعنی سعی کرده‌ایم، مساجد محله‌محور ایجاد کنیم، از سوی دیگر بودجه‌هایی نیز اختصاص داده‌ایم، یعنی یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی را به حوزه فرهنگ اختصاص دادیم که باز هم بخشی به مسجد اختصاص دارد.

کانون‌های مساجد نقش شتاب‌دهنده در فعالیت‌ها را دارند

وی گفت: همچنین در این راستا برای مساجد روستایی به سازمان تبلیغات برای تامین روحانیون مساجد تحت عنوان طرح «هجرت» کمک کردیم اما در مجموع باید مراقبت کنیم تا مساجد دولتی نشوند، فکر می کنم همین سیاستی که کانون‌های مساجد دارند خوب است، یعنی خدمات می‌دهند و تسهیل‌گری می‌کنند یا نقش شتاب‌دهنده در فعالیت‌ها را دارند که قابل تقدیر است، اما اگر قرار باشد که مساجد یا کانون‌های مساجد کاملاً متکی به بودجه مرکز باشند مثل بسیاری دیگر از مجموعه‌ها که تعطیل شدند، دچار مشکل می شوند.

زنگنه در ادامه و در پاسخ به پرسشی در مورد بحث بیمه خادمان مسجد که از سوی تماس‌گیرندگان با مرکز «همراه مسجد» نیز همواره مطرح شده است، اظهار کرد: سیاست کلی برنامه هفتم آن است که ما سهم دولت را در پرداخت بیمه کاهش دهیم و حتی به صفر برسانیم مثل افراد و دهک‌های پایین که تحت پوشش کمیته امداد هستند یا افرادی از این دست، لذا برخی مشاغل که براساس قوانین، حق بیمه‌شان را دولت پرداخت می کند بر اساس سیاست کلی دولت که مجلس هم مصوب کرد حذف می‌شوند علت هم آن است که همه شرکت‌های بیمه ما ورشکسته هستند، ما این کار را برای مردم انجام می‌دهیم، چرا که در کشتی نشسته‌ایم و هرچه بار این کشتی را زیاد کنیم کل این کشتی غرق می شود.

وی افزود: در حال حاضر صندوق کشوری و لشگری ما کاملا ورشکسته است، صندوق تامین اجتماعی در مرز ورشکستگی است، بنابراین اگر موارد مذکور را از روی دوش‌مان برنداریم تبعات ناگواری خواهد داشت و دود آن در چشم مردم می‌رود، اگر هم بخواهیم عده‌ای را مشمول کنیم ایجاد تبعیض می‌شود و بسیاری تماس می‌گیرند که فلان شهرستان بیمه هستند و ما نیستیم، بنابراین بهترین راه آن است که به مردم کمک کنیم تا خودشان بیمه خویش‌فرما شوند، یعنی باید منابع و درآمد اقشار مختلف افزایش پیدا کند و خودشان بتوانند خودشان را بیمه و از خدمات استفاده کنند.

شنیدن حرف مردم موضوعیت دارد

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در بخش دیگری از مباحث خود در مورد سامانه  همراه مسجد؛ مرکز ارتباطات مردمی مساجد گفت: کار بسیار خوبی بود و در این چند دقیقه‌ای که توانستم در خدمت مردم باشم و با آنها صحبت کنم تحت تاثیر این سامانه قرار گرفتم، در واقع همین که مردم بدانند می‌توانند با جایی که به حاکمیت، دولت و مجلس وصل است تماس بگیرند و حرف‌هایشان را مطرح کنند بسیار انگیزه‌بخش است، البته که ‌ممکن است بخش عمده‌ای از خواسته‌های آنها را نتوانیم اجابت کنیم اما شنیدن حرف مردم موضوعیت دارد، افرادی که اینجا نشستند و پاسخ می‌دهند همین که حرف مردم را می‌شوند ارزش دارد چراکه تصور کنید یک فرد از روستایی از سیستان و بلوچستان به تهران زنگ می‌زند و می‌بیند یک نفر در مرکز ستاد هماهنگی کانون های مساجد در تهران حرف او را می شنود.

وی ادامه داد: البته مشاهده کردم که همه این مطالبات و تماس‌ها در سیستم ثبت شده و کد رهگیری به افراد ارائه می‌شود و کارشناسان تا جایی که بتوانند پیگیری می‌کنند، اما واقعیت آن است که همین که ما حرف مردم را بشنویم اتفاق بزرگی است؛ لذا جا دارد که از حجت‌الاسلام خداداده، رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور تشکر کنیم که در هر جایگاهی که حضور داشته همواره کارهای نو و بدیعی را ارائه کرده است.

زنگنه در پایان گفت: توصیه می کنم کارشناسان این مرکز اطلاعات خود را در برخی موضوعات افزایش بدهند برای مثال در حوزه بحث اشتغال، اکنون کمیته امداد به دهک‌های زیر ۵ وام می دهد، بنیاد شهید، بنیاد برکت، بنیاد علوی، اداره رفاه، ادارات کار وام می‌دهند و اگر طرح هایی که ارائه می شوند بالاتر برود مشمول تبصره ۱۸ و ۲ خواهند شد که همه آنها سامانه دارند و افراد ثبت‌نام کرده و کد رهگیری دریافت می کنند و تا شهرستان و استان هم می رود. فکر می کنم روی این موارد هم کار شود و اطلاع در این عرصه ها داشته باشید خوب است.