از فرهنگ تا کارآفريني؛ نگاه جديد به کانون‌هاي روستايي/ تحول در روستا از مسير مسجد مي‌گذرد از فرهنگ تا کارآفريني؛ نگاه جديد به کانون‌هاي روستايي/ تحول در روستا از مسير مسجد مي‌گذرد

از فرهنگ تا کارآفرینی؛ نگاه جدید به کانون‌های روستایی/ تحول در روستا از مسیر مسجد می‌گذرد

در ديدار مديرکل فرهنگي و اجتماعي معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم رياست‌ جمهوري با دبير شوراي فرهنگ و هنر روستا و عشاير وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مطرح شد: تحول در روستا از مسير مسجد مي‌گذرد.
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ؛حجت‌الاسلام و المسلمین علی ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابوالفضل مهرنیک، مشاور اجرایی و مدیرکل فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست ‌جمهوری روز گذشته(۲۴ تیر)دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

در این دیدار، حجت‌الاسلام ملانوری با اشاره به نقش تعیین‌کننده روستاها و عشایر در تقویت همبستگی و انسجام ملی، گفت: ما نمونه‌ عینی این وحدت را در جنگ ۱۲ روزه اخیر به‌خوبی مشاهده کردیم؛ جایی که روستاها و اقشار مختلف ملت با اتحاد، به میدان آمدند.

 

وی با تأکید بر ظرفیت گسترده فرهنگی در مناطق روستایی و عشایری، افزود: بیش از ۱۴ هزار کانون فرهنگی هنری و نزدیک به ۵ هزار کتابخانه روستایی، امروز در خط مقدم فعالیت‌های فرهنگی کشور حضور دارند.

 

رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، همچنین بر ضرورت هم‌افزایی و تعامل بین دستگاه‌های فعال در حوزه روستا تأکید کرد و گفت: تقویت همکاری‌ها و هم‌راستاسازی برنامه‌ها، می‌تواند اثربخشی اقدامات فرهنگی را به شکل چشمگیری افزایش دهد.

 

وی با اشاره به گستردگی و پراکندگی مناسب کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در مناطق روستایی کشور، این شبکه را ظرفیتی راهبردی در اجرای برنامه‌های فرهنگی دانست و آمادگی این نهاد را برای مشارکت فعال در طرح‌های مشترک اعلام کرد.

 

حجت الاسلام ملانوری، با اشاره به ظرفیت گسترده کانون‌های فرهنگی هنری روستاها، افزود: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد روستایی براساس اساسنامه تأسیس خود، تنها به فعالیت‌های فرهنگی محدود نبوده و در حوزه‌های مهمی همچون اشتغال و کارآفرینی نیز وارد شده‌اند. نمونه موفق این رویکرد را می‌توان در اردوگاه فرهنگی کارآفرینی خرماکلا مشاهده کرد که به‌عنوان الگویی قابل توسعه در سطح کشور مطرح است.

 

دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: اساس و محور کار در مساجد روستایی، پرداختن به تمامی حوزه‌ها و مسائل زندگی مردم در روستاست؛ و امروز خوشبختانه شاهد آن هستیم که بسیاری از مساجد، به مرکز پاسخ‌گویی به نیازهای مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی خدماتی جامعه محلی خود تبدیل شده‌اند.

 

در ادامه این دیدار، ابوالفضل مهرنیک، مشاور اجرایی و مدیرکل فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست‌جمهوری نیز با تأکید بر اهمیت خدمت‌رسانی به جامعه روستایی و عشایری، اظهار داشت: جامعه روستایی و عشایری، مردمی قدرشناس‌اند و این روحیه قدردانی، برای مسئولان دلگرم‌کننده و انگیزه‌بخش است.

 

وی با اشاره به اهمیت الگوسازی در توسعه فرهنگی، گفت: مدل‌سازی و بهره‌گیری از تجربیات موفق کانون‌های فرهنگی هنری در برخی روستاها؛ از جمله روستای خوش‌فکر کردرضوی می‌تواند الگویی مؤثر برای سایر مناطق باشد و آنها را در مسیر توسعه پایدار فرهنگی قرار دهد.

 

مهرنیک، همچنین فرهنگ روستا و عشایر را یکی از محورهای کلیدی برای نهادینه‌سازی توسعه دانست و افزود: اگر بخواهیم مسیر توسعه در این مناطق عمیق و ماندگار باشد، باید فرهنگ را در کانون برنامه‌ها قرار دهیم.

 

وی در پایان با اشاره به رویکرد مثبت دکتر حسین‌زاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست‌جمهوری، به بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌بخشی، گفت: خوشبختانه توجه ویژه‌ای برای استفاده از توان و امکانات تمام دستگاه‌های مرتبط در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم این معاونت بتواند نقشی مؤثر در هماهنگی و هم‌افزایی بین نهادهای مختلف ایفا کند.