مساجد، همواره خاستگاه خیزش ها و حرکت های مردمی بود

مساجد، همواره خاستگاه خیزش ها و حرکت های مردمی بود

تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
امیر نعمتی از مساجد به عنوان خاستگاه خیزش ها و حرکت های مردمی یاد کرد و گفت: تئاتر بچه های مسجد به دنبال کشف استعدادهای هنری بچه های مسجد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، رئیس حوزه هنری استان زنجان در مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر بچه های مسجد در حسینیه اعظم زنجان با اشاره به اینکه دین خاستگاه اصلی هنر بوده و تئاتر ریشه در اعتقادات و باروها، آیین ها و مناسک دینی دارد، اظهار کرد: آنجایی که نیاز انسان نیایش را به وجود می آورد و نمایش از دل همین نیایش ها پدیدار می شود.

 

 

امیرنعمتی ادامه داد: توجه به نقش آموزشی، تربیتی و آگاهی بخشی هنر نمایش به عنوان رسانه ای زنده، پویا و اثرگذار و رودرو با مخاطب در کنار اهمیت دادن به محتوا و مضمون آثار نمایشی برگرفته از نیازها، ضرورت ها و باورهای فرهنگی جامعه از ضروریات این امر است.

 

وی با اشاره به اینکه مسجد همواره خاستگاه خیزش ها، حرکت ها مردمی و مامنی برای حضور برای جوانان بوده و هست، ادامه داد: در تئاتر بچه های مسجد به دنبال  کشف جذب پروزش و تربیتی نسل جدیدی از هنرمندان نوجوان  و جوان هستیم که تا به واسطه آن به تولید آثار نمایشی فاخر و ارزشی بپردازیم.

 

نعمتی با اشاره به اینکه تئاتر بچه های مسجد با برخی از مولفه ها و عناصر تئاتر حرفه ای متفاوت است، تصریح کرد: حضور در بین اقشار مردمی و برای مردم بود، بدون پیرایه و آراستگی در صحنه سخن گفتن، صرف کمترین هزینه، توجه به قشر نوجوان و جوان، نگاه ویژه به محتوا و مضمون، توجه به نقش آموزشی و تربیتی و اخلاقی و دوری از رقابت های رایج جشنواره ای از مولفه های این جشنواره بود.

 

به گفته رئیس حوزه هنری استان زنجان، در اولین دوره همایش پس از بازبینی اولیه آثار، آثار مورد نظرسنجی مردمی قرار گرفته است چون معتقد هستیم افرادی که در مساجد اجرا داشتند برندگان اصلی همایش بوده و این امر موفقیت بزرگی برای هنر زنجان است و امروز همه این گروه ها مورد تشویق قرار می گیرند.

 

وی با اشاره به اینکه استقبال مردم از نمایش های اجرا شده در مساجد خوب بوده و ما را برای ادامه راه مصم می کند، گفت: جشنواره تئاتر بچه های مسجد از ابتدای امسال کلید خورد و برنامه ریزی ها آغاز شد؛ گروه ها تشکیل شدند و هر گروه توسط یک کارگردان تمرینات خود را شروع کرد و در نهایت 11 گروه با 11 عنوان نمایش آماده شده و 70 نفر هم در رده های سنی مختلف به ایفای نقش پرداختند.

 

این مقام مسئول اظهار کرد: این جشنواره روز جمعه 4 بهمن در سینما بهمن کلید خورد و در مجموع بیش از 40 اجرا انجام شد.

 

رییس حوزه هنری استان زنجان ادامه داد: طبق برنامه  نمایش "نافرجام" در مسجد آقامیرزا احمد، نمایش "پیراهن مشکی"در موسسه قرآن و عترت بینات، نمایش "آیینه" در مسجد امام حسین‌(ع)، نمایش "روزی که بهشتی شدم" توسط گروه خواهران در حسینیه اعظم زنجان، نمایش "الف" توسط گروه خواهران در موسسه قرآن و عترت بینات، نمایش "ماه نشان" در امامزاده سید ابراهیم(ع)، نمایش "فانوس" در مسجد امام علی‌(ع)، نمایش "عبادت و عنایت" در حسینیه قرارگاه خاتم الاوصیا، نمایش "همه اگرهای من" از گروه خواهران و "آخرین تقلب" توسط گروه برادران در مسجد باقرالعلوم دانشگاه زنجان و نمایش "چراغ جادو" در دبیرستان معارف با همکاری حسینیه اعظم زنجان در نخستین همایش تئاتر مردمی بچه‌های مسجد اجرا داشتند.

 

در ادامه از پوستر «حاج قاسم، حاصل انقلاب اسلامی» در زنجان رونمایی شد.

 

این اثر از سوی محمدمهدی ولیزاده؛ مدرس کارگاه طراحی پوستر و از هنرمندان و طراحان گرافیک استان با بهره‌گیری از تکنیک حروف‌نگاری و تلفیقی از تصاویر شخصیت‌های تأثیرگذار در پیروزی انقلاب اسلامی، سه رنگ پرچم جمهوری اسلامی و تصویر شهید سلیمانی طراحی و در فضای مجازی منتشر شده است.

 

پایان پیام/ 73