هنر انقلابی، میراث آوینی و آوینی‌ها در معرفی فرهنگ ایران اسلامی است

هنر انقلابی، میراث آوینی و آوینی‌ها در معرفی فرهنگ ایران اسلامی است

تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
حجت‌الاسلام دکتر ارزانی با اشاره به ماهیت هنر انقلابی، گفت: این عرصه میراث آوینی و آوینی‌ها برای معرفی فرهنگ ایران اسلامی است؛ در این میان کانون‌های مساجد کشور با توجه به اهداف بزرگانی نظیر آن شهید، اقدام به شناسایی و پرورش استعدادها می‌کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر «حبیب‌رضا ارزانی» در گفت‌وگویی با ستاد ارتباطات رسانه‌‌ای (فهما) به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی اظهار کرد: بیستم فروردین ماه، یادآور افتخارآفرینی و فعالیت‌های «سید مرتضی آوینی» سید شهیدان اهل قلم است. بزرگ‌مردی که پرچم‌دار هویت هنر انقلابی بود و در عرصه‌های مختلف هنری از جمله شعر، نقاشی و به ویژه فیلم‌سازی دستی بر آتش داشت و چنان در مسیر آرمان و هدف انقلابی جوشید که تا به امروز الگوی بسیاری از هنرمندان قرار گرفته است.
 
 
رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: آنچه که دیدگاه آن شهید را در حیطه هنر ماندگار کرد نوع مواجهه‌اش با ماهیت مسایل این عرصه بود، او معتقد بود : «انسان در فطرت خویش دارای شعور باطنی نسبت به حقیقت عالم است که ما آن را شعور باطن می‌خوانیم. این شعور باطن، دارای پیوندی بی‌واسطه و مستقیم با حقیقت کلی عالم است و از آن جا که حقیقت عالم وجود مطلق کمال و جمال است، انسان دارای شعور فطری نسبت به کمالات و فضایل و زیبایی‌هاست. هنر نیز از همین پیوند ذاتی انسان با حقیقت عالم وجود و با روح کلی عالم منشأ می‌گیرد؛ همان‌گونه که عبادت و پرستش نیز از همین پیوند ذاتی با حقیقت کلی برمی‌خیزد».
 
 
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی با بیان اینکه هنر انقلاب اسلامی، میراث هنرمندان متعهد و دغدغه‌مندی چون آوینی است، اظهار کرد: بزرگ‌مردانی نظیر آن شهید، از مسیر هنر در معرفی اسلام و انقلاب تلاش کردند و در نهایت جام شهادت را نوشیدند؛ امروز به برکت اندیشه آنان است که بعد از گذشت چهار دهه از وقوع انقلاب اسلامی، فعالیت‌های متعددی در عرصه هنر انقلابی در رشته‌های مختلف متجلی شده است که هریک برگ زرینی در کارنامه انقلاب اسلامی محسوب می‌شوند.
 
 
وی افزود: اکنون بیش از هر زمان دیگری اهمیت این مساله آشکار شده است که باید بزرگان عرصه های مختلف فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی را به اقشار مختلف به ویژه جوانان، معرفی کرده و زمینه سازی رشد و ارتقای ذائقه هنری نسل جدید را در مسیر نگرش و هدف آن بزرگان قرار دهیم چراکه هنر از مهمترین ابزار انتقال فرهنگ در دوران کنونی به شمار می رود.
 
 
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به جایگاه سینما به عنوان هنر هفتم در ارایه مولفه‌های فرهنگی هر کشور به سایر ملل، افزود: در جهان کنونی و با بروز و ظهور شکل جدیدی از زندگی، هنر معاصر به سمت و سویی سوق یافته است که می‌توان اینگونه قلمداد کرد که متناسب با نیاز بشر شکل گرفته و قدم به قدم جلو می‌رود. برای مثال هنر-صنعت سینما شاهدی بر این مدعاست، بسیاری از کشورهای جهان با تکیه بر این هنر- صنعت است که می‌توانند فرهنگ خود را به سایرین معرفی کنند.
 
 
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی، شاهد تبلور هنر متعالی در جامعه بودیم، در این راستا سینما نیز عرصه‌ای بود که توانست با تکیه بر مولفه‌های فرهنگ دینی و آرمان‌های انقلاب اسلامی به رشد و شکوفایی برسد و در سطح جهانی صاحب امضا و مدعی شود.
 
 
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به فعالیت‌های ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در عرصه‌ هنر گفت: آنچنان که از عنوان ستاد مشخص است عمده برنامه‌ها متمرکز بر جنبه مباحث فرهنگی و هنری در قاب فعالیت‌های مسجدی است، ما از این رهگذر می‌خواهیم جوانان خلاق، آشنا با فرهنگ ایران‌زمین و متدین را تقدیم جامعه اسلامی کنیم تا از این مسیر بتوانیم نسل جدید را با مولفه‌های دیرینه فرهنگی که منبعث از تمدنی پویا است آشنا سازیم.
 
 
رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: فعالیت بیش از دو میلیون نفر از اعضای کانون‌ها در عرصه‌های مختلف فرهنگی در سراسر کشور، نویدبخش تقویت رویکرد متخلقانه دینی در عرصه فرهنگ جامعه است، اثرگذاری حضور نوجوانان و جوانان در  فعالیت‌هایی که ریشه مسجدی دارند برکات متعددی را به همراه می‌آورد که از جمله آنها می‌‌توان به رشد فرهنگ دینی اشاره داشت که از گلوگاه نگرش فرهنگی هنری ایجاد می‌شود.
 
 
وی با بیان اینکه برگزاری نخستین دوره رویداد ملی (فهما)، را اقدامی در راستای تقویت و معرفی هرچه بیشتر هنر انقلاب اسلامی در سطح قشر جوان و مسجدی جامعه برشمرد و افزود: رویداد ملی فهما را می‌توان یک فراخوان در راستای پویایی فعالیت‌های هنری در مسیر مسجد دانست. طی این دوره در بخش‌های مختلف از جمله فیلم‌سازی و تئاتر آثار متعددی ارسال و از سوی هیات داوران بررسی شد. این رویداد ملی اقدامی متفاوت در عرصه رشد هنر اسلامی محسوب می‌شد چرا که موتور محرکه و انگیزه برای جوانان با استعدادی به شمار رفت که تاکنون امکان ارایه آثار خود را نداشتند.
 
 
وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه گستره و تنوع هنر اسلامی در طول ادوار و قرون متمادی مساله ای حایز اهمیت و تاثیرگذار در معرف فرهنگ دینی به جهانیان به شمار رفته است، اظهار کرد: هنر اسلامی و به ویژه هنر اسلامی ایرانی با آن گستره و ابعاد غنی که دارد می‌تواند نقش به سزایی در معرفی تاریخ تمدن اسلامی به جوامع دیگر و مقدمه‌ای برای ساخت تمدن نوین اسلامی که مورد تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است به شمار رود، طبیعتا در مسیر تحقق این هدف والا، مساجد نقش مهمی را ایفا می‌کنند.
 
 
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی خاطرنشان کرد: در این راستا اعضای کانون‌های فرهنگری هنری با در نظر گرفتن جایگاه رفیع مسجد تلاش می‌کنند گام موثری در راستای تحقق آمان‌های تمدن نوین اسلامی برداشته و ضمن بهره مندی از ظرفیت‌های اعضا به شناسایی استعدادهای عرصه هنر انقلابی بپردازند تا استعداد این افراد از مسیر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور شکوفا و متبلور شود.
 

پایان پیام/ 9